Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
prietenie
prietenie

Cum să recunoști prietenii falși din viața ta

Cu toții avem câțiva prieteni pe care ne putem baza în orice situație și la orice oră. Menținerea unei prietenii este un lucru dificil în societatea actuală din cauza programului de lucru încărcat, dar și a presiunilor sociale.

Aproape fiecare dintre noi am fost dezamăgiți cel puțin o dată în viață de un prieten care s-a dovedit a fi un prieten fals. Pentru a evita situații similare, iată câteva ponturi care vă vor ajuta să recunoașteți prietenii falși, care sunt lângă voi doar din anumite motive:

1. Adevărații prieteni se vor bucura cu adevărat de reușitele tale, indiferent dacă sunt mărunte sau uriașe. Dacă în viața ta ai o persoană pe care o consideri prieten/ă, dar în momentul în care îi împărtășești bucuria reușitelor tale are o reacție precum “A, da, și ce e cu asta?” sau îți răspunde cu un zâmbet și o bucurie chinuite, false, atunci este mai mult ca sigur că acea persoană este un/o prieten/ă fals/ă.

2. Un prieten adevărat te va căuta și atunci când ești trist sau treci printr-o perioadă proastă, nu doar atunci când ești bine. Pentru a deosebi prietenii adevărați de cei falși trebuie să aplici dictonul „Prietenul la nevoie se cunoaște”.

3. Prietenii autentici te vor încuraja în cele mai îndrăznețe vise ale tale. Cei falși vor încerca să te oprească din drumul tău spre dezvoltare pentru că se tem de potențialul tău, sunt invidioși că ai putea să fii mai bun decât ei sau ai putea avea succes în ceea ce ți-ai propus să faci.

4. Prietenii adevărați îți respectă unicitatea și originalitatea. De exemplu, dacă ești vegetarian, yoghin, pasionat de modă etc., pentru un prieten care ține cu adevărat la tine ești o sursă de inspirație, o persoană demnă de admirat pentru stilul unic adoptat. În schimb, o persoană care doar pretinde că îți este prieten va încerca să te readucă în rândul maselor, să îți „taie” acel element care te face special.

5. Fii atent la persoanele care au motive ascunse pentru a menține prietenia. De exemplu,  ai câștigat la loterie și vor să profite de situația ta financiară, ești într-o poziție cheie într-o firmă și „dă bine” să fie prieten cu tine pentru o eventuală promovare etc. Prietenia dezinteresată este prietenia sinceră.

6. Prietenii falși te vor bârfi cu alte persoane, dar în momentul în care discută cu tine vor evita să îți spună că ai fost bârfit. Prietenii adevărați îți vor spune dacă au vorbit cu cineva despre tine.

Tu mai cunoști și alte situații prin care poți să-ți dai seama că prietenia voastră este falsă?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *