logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ţi atingi orice scop

indeplinirea-unui-scop

De multe ori ni se pare că unele scopuri şi obiective pe care le avem sunt prea mari pentru a putea fi îndeplinite în plan concret. Până prindem puţin curaj în forţele proprii le numim vise, idealuri, dorinţe. Dar există o metodă cu 7 paşi pe care o poţi folosi pentru a realiza orice obiective măreţe.

  1. Hotărăște exact ceea ce îţi doreşti. Un obiectiv real este clar, specific, măsurabil şi înscris într-o perioadă de timp. Până când nu are aceste caracteristici, este doar o dorinţă şi reprezintă ceva confuz. Abilitatea de a hotărî exact ceea ce îţi doreşti în fiecare domeniu al vieţii tale este una din cele mai importante responsabilităţi. Odată ce ai scopuri clare, abilitatea de a gestiona timpul se îmbunătăţeşte substanţial.
  2. Scrie-ţi obiectivele. Acest lucru îţi va întări siguranţa că vei putea atinge acele obiective. Viteza cu care începi să-ţi atingi scopurile după ce le-ai scris este extraordinară. Numai faptul că le-ai notat, creşte de 10 ori probabilitatea ca să le îndeplineşti.
  3. Fii dispus să plăteşti preţul. Estimează ce va trebui să faci în plus sau la ce va trebui să renunţi ca să atingi acele obiective. Pe principiul „trebuie să semeni înainte să culegi”, e necesar să munceşti şi să plăteşti un anumit preţ înainte de a te bucura de împlinirea obiectivelor.
  4. Întocmeşte un plan detaliat. Alege-ţi un obiectiv important pentru tine şi scrie toţi paşii pe care trebuie să-i faci pentru a-l atinge. În funcţie de asta îţi vei seta priorităţile pe termen scurt şi lung şi nu vei mai pierde timpul cu tot felul de activităţi care te distrag de la îndeplinirea scopului tău.
  5. Acţionează conform planului. De îndată ce ai făcut planul şi ţi-ai stabilit clar priorităţile trebuie să faci „ceva”. O acţiune cât de mică precum un telefon dat sau aflarea unei informaţii, îţi va seta creierul pentru a se concentra mai mult pe acel subiect.
  6. Realizează ceva în fiecare zi. Indiferent cât de mărunţi sunt paşii cu care porneşti, e important să faci mici acţiuni zilnice care să aibă legătură cu scopul tău.
  7. Nu renunţa niciodată. Stabileşte-ţi clar încă de la început că oricâte obstacole ve avea de înfruntat, nu te vei opri niciodată şi nu vei renunţa la obiectivele tale. Atunci când te poticneşti, adu-ţi aminte de această promisiune şi mergi mai departe. Orice pas, oricât de mic, te poate duce înspre atingerea obiectivului tău.

Multă lume rămâne doar la stadiul de visare şi de dorinţe. Pentru a-ţi transforma visele în ceva realizabil e important să ai o strategie bine pusă la punct care şi să ştii că succesul a mai fost atins cu ajutorul ei. Aceşti paşi au fost descrişi în cadrul unor cursuri de dezvoltare personală şi feedbackul participanţilor a fost mereu acelaşi: funcţionează şi sunt eficienţi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *