Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
coffee-break
coffee-break

De ce e bine să participi la conferințe de specialitate

Indiferent de domeniul în care lucrezi, vei afla că se organizează diverse conferințe și evenimente pe teme de interes. De altfel, probabil că ai participat chiar tu la o astfel de conferință, cel puțin o dată în viață. Dacă te întrebi de ce e bine să participi la astfel de evenimente, continuă să citești acest articol pentru a afla ce beneficii pot aduce acestea.

Posibilitatea de networking/mentoring

Prima și cea mai evidentă parte bună în a participa la conferințe și seminarii de specialitate este faptul că vei ajunge să interacționezi cu oameni noi sau să cunoști mai bine oameni pe care îi știi deja. Astfel, ai posibilitatea de a-ți crea o rețea de contacte în diferite companii sau locații și poți ajunge să ai surse de informare sau chiar potențiali clienți. În plus, dacă nu ai încă un job în domeniu sau nu ești mulțumit de cel pe care îl ai, poți găsi persoana dispusă să-ți dea o șansă. Iar dacă asta cauți, nu știi niciodată când poți găsi mentorul perfect pentru tine.

Întâlnești cele mai noi tehnologii

În cadrul acestor conferințe, poți avea acces la cele mai noi tehnologii din specializarea ta. Fie că vorbim despre cele mai tari aparate, tool-uri sau concepte, poți afla noutățile care să-ți facă munca mai ușoară. Spre exemplu, în domeniul IT poți participa la conferințe precum ITCamp, unde vei putea afla informații și metode de a ține pasul cu ce se întâmplă în acest domeniu. Mai mult decât atât, poți obține sfaturi pentru o mai bună implementare a muncii tale.

Poți să te poziționezi ca specialist

În cazul în care ești foarte priceput în ceea ce faci, evenimentele de acest gen pot fi ocazia perfectă pentru a te poziționa ca un specialist în domeniu. Mai exact, dacă până acum ai participat ca să acumulezi informații, de aici înainte, cel mai bun mod de a arăta cât de multe știi este să participi în continuare la astfel de conferințe. În acest fel, vei putea să demonstrezi cunoștințele unor oameni importanți, care ar putea avea nevoie de serviciile sau de mentoratul tău.

Inspirație

Nu în ultimul rând, conferințele sunt locul cel mai potrivit pentru a obține inspirație de la alți oameni. Acest lucru este în special necesar în momentele în care ai blocaje creative sau când nu mai știi cum să găsești soluția potrivită pentru acea problemă care a apărut la job în ultima perioadă. Explicația constă în faptul că mulți oameni își găsesc inspirația sau idei noi ascultându-i pe alții discutând despre asta. Mai exact, chiar dacă auzi pe cineva comentând despre un subiect care pare a fi complet nerelaționat de al tău, pot exista anumite idei care să-ți ofere inspirația (sau impulsul) pentru a găsi soluția potrivită pentru problema ta.

Acum că ai aceste informații, cât de des mergi la astfel de conferințe?

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *