logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce e recomandat sa te întinzi după ce te trezești ?

În fiecare dimineață, chiar după ce ne trezim simțim nevoia de a ne întinde. Această nevoie se datorează faptului că noaptea nu ne folosim mușchii în același fel cum îi utilizăm pe parcursul zilei și rămân, deseori, contractați și rigizi. Astfel, întinderea corpului un mod foarte bun pentru a ne simți bine și pentru a ne trezi mai ușor. Îți oferim 5 argumente pentru care întinsul de dimineață este benefic corpului și te ajută să ai o dispoziție mai bună.

Îmbunătățește flexibilitatea

Un corp mai flexibil te poate ajuta să îți îmbunătățești performanțele zilnice. O să vezi că îți va fi mai ușor să te apleci să ridici anumite bagaje, să te apleci să îți legi șireturile, iar dacă te grăbești nu o să obosești atâta de tare. Deși odată cu vârsta flexibilitatea scade, cu doar câteva întinderi de dimineață, dar și pe parcursul zilei, vei reuși să îți menții această capacitate.

Circulația sanguină îmbunătățită

Întinderile de dimineață ajută la fluidizarea circulației sanguine în mușchi. Când acesta circulă în mușchi el îl hrănește cu nutritive și ajută la eliminarea substanțelor nocive din țesutul muscular. O circulație sanguină îmbunătățită te poate ajuta până și la recuperarea mai rapidă în urma unei probleme musculare.

O postură mai bună

Întinderile frecvente te ajută să ții departe mușchii de la încordare, permițându-ți astfel să menții o postură mai bună și mai propice. O postură bună poate minimiza disconfortul și te ajută să ții departe durerile musculare.

Eliberarea stresului

Întinderile relaxează mușchii încordați și tensionați care însoțesc stresul.

Coordonare îmbunătățită

Dacă menții o mișcare constantă a articulațiilor vei avea un echilibru mai bun. Echilibrul și coordonarea bună te vor ajuta să fii mai mobil și să nu te rănești atâta de de tare în cazul în care cazi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *