Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
superalimente
superalimente

Folosirea pudrelor organice

Te-ai gândit, probabil, să încerci să folosești superalimente pentru că ai citit sau ai auzit despre cât de benefice sunt pentru organismul uman. Foarte adevărat, superalimentele sunt extrem de nutritive, benefice pentru sănătate, alimente cu un aport caloric scăzut și ușor digerabile. Ar trebui să pornești de la ideea că nu vei putea să înlocuiești un regim alimentar divers doar cu superalimente, dar dacă le vei consuma într-un mod optim te vei bucura de numeroase beneficii: vei avea un sistem imunitar puternic, o viață mai lungă, vei fi mai sănătos și mai energic – de fapt, te vei bucura de o calitate mai bună a vieții.

Ceea ce vreau să-ți spun este că atunci când decizi să consumi superalimente trebuie să ai în minte că mai mult nu înseamnă mai bine. În mod fericit, vei include superalimente în regimul tău alimentar, dar le vei consuma cu măsură, deoarece sunt alimente concentrate care în cantități mari nu te vor ajuta ci, dimpotrivă, îți vor face rău. Inițial, încearcă să introduci în dieta zilnică doar un superaliment, cel mult două. Observă cum răspunde organismul tău și, ulterior, poți crește numărul și cantitatea acestora. Vei putea observa, spre exemplu, că unele au efecte puternice de detoxifiere, că altele te energizează atât de tare încât le vei putea consuma doar dimineața ș.a.m.d. Sarcina ta este de a le observa efectele și de a proceda în consecință.

De ce să folosești superalimente sub formă de pudră bio

La modul general, toate produsele bio se obțin fără să se utilizeze substanțe chimice, fără să se realizeze intervenții genetice, printr-un proces în armonie cu natura și cu mediul înconjurător. Similar se pune problema și în cazul pudrelor organice. Toate alimentele pe care le consumăm ne influențează într-un fel sau altul – în bine sau în rău –energia, sănătatea, dispoziția pe care o avem, riscul de a dezvolta anumite boli, capacitatea de a ne concentra și de a învăța, modul în care ne odihnim și dormim, capacitatea de vindecare ș.a.m.d. Să beneficiem doar de influența pozitivă a alimentelor depinde doar de alegerile pe care le facem.

S-a dovedit că pudrele organice dețin un potențial terapeutic extrem de puternic. Acestea sunt pline de vitamine, minerale, proteine, grăsimi și uleiuri bune, enzime și, nu în ultimul rând, de antioxidanți – așadar, elemente esențiale pentru o sănătate foarte bună.

Iată câteva superalimente sub formă de pudră bio care nu ar trebui să îți lipsească din alimentație:

 1. Acai-pulbere bio;
 2. Acerola-pulbere bio;
 3. Alfaalfa-pulbere bio;
 4. Aronia-pulbere bio;
 5. Cacao raw-pudra bio;
 6. Chlorella-pulbere bio;
 7. Tărâțe de hrișcă-pulbere bio;
 8. Guarana-pulbere bio;
 9. Iarbă de grâu-pulbere bio;
 10. Maca-pulbere bio;
 11. Orz verde-pulbere bio;
 12. Spirulină-pulbere bio.

Toate conțin ingrediente provenite din agricultura organică, al căror conținut este esențial pentru organismul uman.

Cum poți utiliza aceste pudre bio? Atât în pregătirea preparatelor sărate (aperitive, salate etc), cât și a celor dulci. Vei găsi cărți de specialitate chiar și online cu rețete culinare care includ astfel de pudre.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *