Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Idei de afaceri pe care le poţi începe mâine

Ai aptitudini de anteprenor? Ai aşteptat toată viaţă să începi o afacere dar încă nu ai găsit o idee profitabilă? Atunci în cele ce urmează vei putea găsi câteva idei de business simple pe care le puteţi începe chiar mâine, fără investiţii prea mari. Din categoria celor care sunt testate şi s-au dovedit a fi profitabile sunt următoarele:

Magazin online

Să începi un magazin online nu e chiar atât de uşor precum crede toată lumea. Însă cel puţin găseşti online o grămadă de informaţii despre cum să îţi îmbunătăţeşti vânzările luna de luna. Începi cu actele, apoi angajezi o firma de web design care să vă realizeze magazinul online, pentru a user friendly și adaptat din punct de vedere SEO, apoi încărcaţi site-ul cu produse, completaţi modalităţile de livrare, contact şi alte informaţii utile pentru cumpărători, faceţi o pagină de Facebook pe care o ataşaţi magaziunului online şi începeţi să investiţi în promovare şi link-building, 2 lucruri esenţiale pentru a creşte un magazin online.

Dacă nu aveţi marfă proprie, atunci puteţi face un magazin online bazat pe vânzări prin afiliere de la marile magazine online cum ar fi Emag.ro şi multe altele prin platforma 2paralele.ro. În general, primiţi între 5 şi 10% din fiecare vânzare.

Predă

Dacă cunoşti ceva foarte bine şi ai răbdare să îi înveţi şi pe alţii începe acum! Un mod uşor şi fără investiţii majore de a câştigă bani, iar tot ce trebuie să faci este să urmezi un curs de trainer pe domeniul în care vrei să te specializezi și să îi înveții și pe alții.

Spre exemplu, materiile pentru şcoală, precum şi limbile străine, în special germană, sunt la mare căutare acum! Însă poți organiza şi cursuri SEO, de fotografie, de gătit, de folosire a calculatorului, pentru cei în vârstă etc.

Acum, în era tehnologiei puteţi învaţă să predaţi cursuri online astfel clienţii tăi nu vor mai fi doar la nivel local.

Gătește

În ziua de azi toată lumea este obosită şi în lipsa de timp. Între menaj, locul de muncă, copii, viaţă personală cine mai are timp de gătit? Mâncărurile bine gătite se fac în mult timp aşa că dacă te pricepi să găteşti, împarte fluturaşi prin cartier (în special acolo unde sunt tineri singuri). Un abonament lunar, cu 2-3 preparate pe luna, la mai multe familii, poți scoate un profit frumuşel, fără investiţii prea mari. Dacă nu știi să gătești, atunci ocupă-te de partea practică (promovare, programarea clienţilor etc) şi colaboreaază cu cineva priceput, preferabil o bucătăreasă pasionată și apoi împărțiți profitul.

De asemenea, poți face și torturi home-made pentru ocazii speciale. Torturile de la cofetărie sunt scumpe aşa că pe acest sector cu siguranţă o să îți crească veniturile!

Fii ghid turistic

Dacă locuiești într-un oraş cu potenţial turistic, poți să ghidaţi turiştii pe bază de donaţii, aşa numitele free tours, foarte celebre în toate oraşele lumii. Nu ai nevoie de investiţie, doar să cunoaşteţi bine oraşul, istoria şi câteva detalii care ar putea fi interesante pentru turişti. Îi poți plimba două ore prin oraș, iar la un grup de 10 turişti poți câştigă uşor 50 de euro, echivalentul a 200 ron. Dacă faci asta de două ori pe săptămâna ajungi la un salariu de 1.600-2.000 ron pe lună.

Tu ce idei de afaceri ai?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *