Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ghid turistic pe smartphone pentru Mocănița de pe Valea Vaserului

Trenul Mocănița de pe Valea Vaserului, din regiunea Maramureș, va avea un ghid turistic sub forma unei aplicații pentru smartphone. Aplicația va fi disponibilă pe Google Play și App Store.

„Micul ghid al Mocăniței”, care se adresează turiștilor care doresc să călătorească cu Mocănița pe Valea Vaserului, este realizat în urma unui parteneriat dintre Google Culture Institute Paris și Căile Ferate Forestiere (CFF) din Vișeu de Sus.

Aplicația va fi cât de curând disponibilă pe Magazinul Play, iar pe 11 ianuarie 2016, prestigiosul Google Culture Institute pregătește lansarea mondială cu cele mai frumoase galerii de artă, muzee și desigur vestita Mocăniță de pe valea Vaserului. Până în prezent, institutul a generat un număr de 270 milioane de vizualizări din întregul mapamondul”, a Daniel Andreica, unul dintre administratorii CFF, potrivit Agerpres.

Aplicația va putea fi găsită pe Google Play și pe App Store de la Apple și va fi disponibilă gratuit, iar descărcarea să va fi extrem de rapidă și ușoară, toate informațiile salvându-se în dispozitivul smartphone și putând fi accesate și atunci când utilizatorii se află într-o zonă fără semnal sau fără conexiune la internet.

Turism și istorie în același loc

Turiștii care își vor descărca aplicația „Micul ghid al Mocăniței” vor găsi aici informații complete despre trenul Mocănița și Valea Vaserului din Maramureș și vor avea posibilitatea să admire secțiuni în 3D, să citească informații despre istoricul zonei și despre locomotivele celebrului tren.

Proiectul nostru este format din trei galerii, însă cu timpul va cuprinde mai multe. Vor putea fi găsite informații despre istoricul zonei, construirea căii ferate și o parte foarte interesantă unde vor fi detalii despre fiecare locomotivă în parte. Așadar, atunci când vizitatorul nostru va călătorii cu Mocănița și are instalată aplicația pe telefon, acesta are acces la mai multe informații despre locul unde se află și chiar despre locomotiva cu care călătorește. (…) Putem vizita galeria (n.r. de poze) în mod 3D, chiar cu efecte de sunet”, a precizat Daniel Andreica.

Valea Vaserului și trenul Mocănița se numără printre destinațiile turistice preferate a turiștilor români și străini ajunși în județul Maramureș, anual zona fiind vizitată de peste 25.000 de turiști.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *