Odorizantele pentru cameră sunt cele mai la îndemână atunci când vrem să avem o casă parfumată. În majoritatea cazurilor se simte mirosul nenatural și chimic al acestor produse, dar, poate de cele mai multe ori trecem cu vederea peste acest detaliu.
Dacă vă doriți totuși o casă cu mirosuri plăcute și cât mai naturale, puteți să vă faceți singuri propriile odorizante. Prepararea lor poate fi o activitate care să reunească întreaga familie astfel că împușcați doi iepuri dintr-o lovitură: confecționați odorizante naturale pentru casă și socializați cu cei dragi.
Iată câteva idei simple, ieftine și ușor de făcut de oricine din familie:
1. Odorizante cu arome de citrice
Aveți nevoie de câteva lămâi și portocale (numărul lor poate varia în funcție de mărimea camerei și de timpul de care dispuneți) și câteva cuișoare. Acestea din urmă vor fi introduse în coaja fructului. Pentru un efect decorativ, creați fâșii ordonate de cuișoare, pătrate, triunghiuri sau alte forme. După ce ați terminat de introdus cuișoarele în fructe, așezați-le într-un bol în cameră. Parfumul lămâilor și portocalelor va fi eliberat treptat.
2. Parfumuri de cameră cu arome de conifere
Dacă ați fost în drumeții și ați adunat conuri de pin sau de brad, acum este momentul să le atribuiți și un alt rol pe lângă cel decorativ. Așezați câteva conuri într-un bol, turnați peste ele câteva picături de ulei esențial cu aroma dorită și lăsați-le să împrăștie parfumul în încăpere.
3. Odorizante cu arome de portocală și scorțișoară
Într-un vas cu apă, adăugați câteva felii de portocale și o lingură de scorțișoară. Puneți compoziția la foc, iar când începe să fiarbă, opriți focul și așezați vasul în încăperea care doriți să capete un parfum deosebit.
4. Cultivați flori cu un parfum delicat
Deși este o activitate care necesită un oarecare timp, ghivecele cu flori oferă casei un aer vesel și parfumat. Anumite soiuri de orhidee sau crini cu un miros mai slab sunt ideale pentru împrospătarea aerului.
5. Frunze de ceai pentru nisipul pisicii
Multe familii au animale de companie. Dacă sunteți stăpân de pisică și vă confruntați cu mirosul degajat din litieră, dacă amestecați câteva frunze de ceai în nisipul pisicii, mirosul neplăcut va dispărea și aerul din casă va fi plăcut.
6. Utilizați un vaporizator sau o candelă pentru uleiuri esențiale
Uleiurile esențiale sunt una dintre cele mai eficiente modalități de împrospătare a aerului din cameră. Pentru răspândirea mirosului aveți nevoie de o candelă sau difuzor și aromele esențiale preferate. Cele mai recomandate pentru purificarea aerului sunt esențele de pin, ceai verde, eucalipt sau lămâie, dar poți folosi orice aromă dorești. În plus, mirosul persistă o perioadă îndelungată și unde mai pui la socoteală și faptul că acestea sunt naturale?
Recomandare: atunci când alegi uleiurile esențiale, asigură-te că acestea sunt 100% naturale. Alege-le pe cele din plafaruri sau de la diverse magazine naturiste. Încă un lucru de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi astfel de odorizante pentru cameră este faptul că, dacă uleiurile au toate același preț, poți fi sigur că nu sunt naturale.
Tu ce odorizante și arome folosești pentru împrospătarea aerului din locuința ta?