Odată cu luna noiembrie, se apropie și iarna, dar și frigul. Pielea ta începe să se deshidrateze, să devină mai aspră, pentru a face față temperaturilor scăzute. Totodată, diferența de temperatură dintre afară și încăperi are și ea un efect nociv asupra tenului. Ca să îți protejezi pielea și să eviți ca aceasta să devină ternă și fără viață, este important să ai grijă de ea. Iată ce îți recomandăm noi să introduci în rutina de îngrijire în această perioadă.
Menține hidratarea pielii de pe corp
Știi deja că pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Practic, ea este ceea ce ne protejează, însă, și ea are nevoie de protecție la rândul ei. Astfel, este important ca în anotimpul rece să îți păstrezi pielea de pe corp hidratată. De aceea, e important să folosești în mod constant o cremă de corp pentru piele uscată sau, dacă preferi variantele mai naturale, ulei de cocos. Acestea se aplică pe pielea curată, proaspăt spălată, dar uscată și se masează până la intrarea acestora în piele. Desigur, dacă există zone mai predispuse la uscare pe corpul tău, vei insista în acele zone.
Tenul necesită o îngrijire aparte
Dacă pielea de pe corp este, în mare parte, acoperită de haine și protejată de frig, tenul nostru nu este atât de fericit. Avem fața expusă în mod permanent la frig, zăpadă, vânt sau ploaie, iar efectele acestor intemperii trebuie combătute. Acest lucru se face printr-o rutină corespunzătoare de îngrijire, care trebuie să aibă cel puțin următorii pași:
- Curățare/demachiere: Pentru ca agenții de hidratare din creme să își facă treaba bine, e necesar să menții o igienă corespunzătoare a tenului. Asta înseamnă să folosești o spumă de curățare sau un demachiant, indiferent dacă ești machiată peste zi sau nu.
- Tonifiere: Loțiunea tonică nu e „doar un pas în plus” în rutina ta de îngrijire. Este necesar să te asiguri că pielea ta e curată și că PH-ul său este restabilit.
- Hidratare: Abia după ce ai trecut prin primii doi pași te poți apuca de hidratarea corespunzătoare a tenului. Aici ai, din nou, opțiunea naturală – uleiul de cocos, sau cremele hidratante din comerț, unde îți recomandăm lă te uiți peste lista de ingrediente. Totuși, o opțiune și mai bună sunt cremele hidratante din gama dermatocosmeticelor.
- Hidratare intensivă: Din când în când, vei avea nevoie de o mască, prin intermediul căreia tenul tău să fie intens hidratat și reparat. Astfel de măști se aplică, de regulă, cam o dată pe săptămână.
Hidratarea buzelor și a mâinilor
În mod evident, nu trebuie să uiți nici de buze și nici de mâinile tale, atunci când vorbim de hidratare în sezonul rece. Pentru buze, e important să alegi un balsam de buze cu SPF, mai ales după ce pică zăpadă, sau cel puțin unul cu putere mare de hidratare, pentru a-ți proteja pielea de razele reflectate ale soarelui. Pe de altă parte, pentru mâini, vei alege o cremă de mâini intens reparatoare, ținând cont că este partea corpului cea mai expusă la schimbări drastice de temperatură (frig, apă caldă, vânt, temperaturi medii etc.).