Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cumparaturi inteligente
cumparaturi inteligente

Patru modalități prin care putem face cumpărături inteligente

Pentru mulți dintre noi, abilitățile de face cumpărături inteligente sunt aspecte dobândite, nu înnăscute. Cu toate acestea, vestea bună este că există posibilitatea ca, în decursul timpului și odată cu maturizarea fiecăruia dintre noi, să le îmbunătățim și să devenim un adult responsabil, din punct de vedere financiar.

Utilizează cardul de credit pentru achiziții mari

Există o școală de gândire care susține faptul că ar trebui să stăm deoparte de cardul de credit. În cazul în care nu suntem destul de responsabili, acest sfat este mai mult decât binevenit. Prin intermediul cardului de credit, putem să avem de-a face cu probleme destul de mari, pornind de la simpla idee că avem bani și că îi putem cheltui după bunul plac.

Pe de altă parte, o altă școală de gândire consideră cardurile de credit ideale pentru achizițiile mari. Logica din spatele teoriei susține faptul că există mai multe programe diferite de recompensare, atașate cardurilor de credit. Astfel, te poți bucura de diverse beneficii, cum ar fi bani înapoi (în numerar), carduri cadou, elemente surpriză și chiar capacitatea de a economisi, în esență, bani, oricând utilizezi un card de credit pentru achiziții mari.

Cercetează piața înainte de a face o achiziție, pentru a evita returnarea bunului

Este destul de comun să auzim oameni discutând despre remușcările vânzătorului atunci când este vorba despre o tranzacție financiară majoră. Acesta reprezintă un răspuns emoțional pe care fiecare dintre noi îl obține adesea, atunci când regretă că produsul inițial este returnat. Această emoție poate să apară atât în vânzări mici, cât și în unele mari, precum sunt casele, mașinile și chiar companiile.

Compară întotdeauna furnizorii

Adițional față de cercetare, este imperios necesar să realizezi o comparație a magazinelor și furnizorilor, astfel încât vei obține prețul cel mai bun. Unul dintre aceste instrumente este Google Shopping PriceGabber, prin intermediul căruia poți obține instantaneu rezultate de la sute de furnizori diferiți. Pe de altă parte, există o serie de site-uri care realizează acest lucru pentru tine, în special dacă obiectul dorit se află în granițele țării noastre.

Schițează o listă înainte de a pleca la magazin

Când vine vorba despre cumpărături, nu este indicat să pleci de acasă fără o listă. Acest lucru te va ajuta să nu te abați de la drum, și astfel să nu faci cheltuieli iraționale și inutile. Dacă un element nu este pe lista ta, ar trebui să te întrebi de foarte multe ori dacă ai nevoie de acel produs pentru a-ți desfășura activitatea zilnică și pentru a fi fericit.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *