Search
Generic filters
Exact matches only

Pofte bizare pe care le au femeile pe perioada sarcinii

inghetata

Fiecare organism este unic și reacționează în propriul mod la schimbările care vin exterior sau, dimpotrivă, din interior. De aceea o sarcină nu poate fi identică cu alta, iar procesul de adaptare la această etapă din viața unei femei depinde în totalitate de ea. Cărțile, articolele din presa scrisă sau din mediul online ori broșurile și pliantele primite de la medicul ginecolog sunt o bună sursă de informare, însă există și subiecte despre care îți poate spune cineva care a avut deja această experiență.

Unul dintre cele mai bizare lucruri pe care le vei trăi pe parcursul celor 9 luni este reprezentat de renumitele pofte, care apar în cazul tuturor femeilor însărcinate. Poftele la ore la care corpul tău ar trebui să se afle în repaus, dar și cele care includ alimente precum murăturialimente foarte dulci sau reci, nu mai reprezintă o noutate. Există, însă, o serie de pofte ciudate pe care le resimt femeile pe perioada gravidității și care nu trebuie să te sperie sau să îți provoace temeri nefondate. Printre cele mai ciudate pofte pe care le au femeile în timpul sarcinii se numără:

  1. Pofta de argilă – este, după cum afirmă specialiștii, o reacție a organismului gravidei atunci când aceasta are carențe de fier. Cu siguranță că nu este indicat să cedezi acestor pofte și să încerci să ți le satisfaci în cel mai direct mod în care le resimți. Ceea ce trebuie să faci este să vorbești cu medicul tău și să realizezi un set de analize care te va lămuri cu privire la cauza poftei de argilă sau pământ.
  2. Pofta de var – este destul de renumită în rândul femeilor gravide, însă rămâne la fel de bizară. După cum probabil că te aştepţi, nici varul nu este un element care să poată fi ingerat în mod normal de către o persoană, cu atât mai puțin pe perioada sarcinii. Ca și dorința de a consuma argilă, și aceasta ascunde un dezechilibru în organism, mai exact lipsa de calciu. Suplimentele de calciu îţi pot veni în ajutor în acest caz, însă doar cele benefice pe timpul sarcinii, recomandate de medicul tău.
  3. Combinațiile de dulce cu acru – poftele pentru alimentele dulci sunt normale, ca și cele pentru alimentele acre, însă, atunci când o singură poftă le întrunește simultan pe ambele, trebuie să începi să investighezi. Acest tip de dorință de a consuma combinații mai puțin obișnuite relevă, și ea, carențe în organism. De data aceasta este vorba despre lipsa de sodiu sau tendința organismului gravidei de a-și regla PH-ul, în cazul alimentelor sărate și lipsa de vitamina Bfosfor sau crom, în cazul celor dulci.
  4. Carnea crudă – este alimentul care provoacă pofte și pentru care nu s-a găsit încă o explicație științifică. Cel mai plauzibil argument pe care l-au invocat medicii este o lipsă a necesarului zilnic de proteine de care are nevoie organismul femeii însărcinate, însă ceea ce ne întrebăm este: de ce se referă pofta la carne crudă și nu la carne gătită?

Există numeroase forumuri unde viitoarele mămici împărtășesc unele dintre cele mai neașteptate pofte pe care le trăiesc în timpul sarcinii. Printre acestea se numără: căpșuni cu ton, zaț de cafea, ardei iute, vopsea, cretă sau scrum de țigară. Dacă și tu ai experimentat dorința de a gusta lucruri necomestibile sau combinații bizare de alimente, scrie-ne un comentariu și descrie-ne experiența ta!

Sursă imagine și text: www.confectiigravide.ro

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *