Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru a călători cu un buget restrâns

Călătoriile sunt cea mai bună formă de cunoaștere și descoperire a lumii în care trăim. Acestea fac parte din viața noastră, iar odată cu dezvoltarea lumii și a tehnologiei, avem posibilitatea să descoperim amănunțit locuri și culturi la care probabil bunicii noștri nici nu s-ar fi gândit. Fiecare loc văzut are o poveste specifică, iar asta face călătoriile să fie atât de apreciate și dorite, fiind esențiale pentru îmbogățirea culturii, descoperirea de tradiții interesante și oameni diferiți, cu povești de viață surprinzătoare.

Chiar dacă sunt foarte apreciate, călătoriile pot ajunge să fie foarte scumpe, mai ales dacă visezi să ajungi într-un loc exotic. Este foarte neplăcut să nu ai bugetul necesar pentru un city break într-o capitală europeană, dar totuși există câteva modalități prin care să descoperi țări noi, iar bugetul tău să se încadreze.

Găsește cea mai bună variantă de transport

Cu siguranță cu avionul este cea mai comodă variantă de a călători, având posibilitatea să ajungi într-o altă țară chiar și în mai puțin de 3 ore. Cu toate acestea, o călătorie cu avionul poate ajunge să fie foarte scumpă, mai ales dacă biletele sunt luate last-minute. Totuși, există și alte alternative. Spre exemplu, spre Budapesta și Viena există tren direct din Cluj-Napoca. Biletele sunt destul de ieftine pentru o persoană, iar drumul, chiar dacă este mai lung, este unul destul de confortabil. Un alt motiv în plus, este faptul că vei avea ocazia să vezi peisaje frumoase pe drum, iar dacă călătorești cu prieteni apropiați, distracția va fi garantată. Această variantă este una foarte benefică, având în vedere că spre Budapesta nu există zbor direct de pe aeroportul din Cluj. O altă variantă ar fi călătoria cu autocarul. Nici în această situație biletele nu sunt foarte scumpe și poate fi o alternativă foarte bună, mai ales dacă nu dorești să conduci și vrei să stai cât mai relaxat pe drum.

Găsirea cazării

Dacă ești tânăr și ai un buget restrâns, hostelurile sunt una dintre cele mai bune variante de a călători. Acest concept este unul format pentru tineri, în care cazările sunt mai ieftine decât la un hotel sau un apartament în regim hotelier. Dacă ești student și vrei să vezi cele mai interesante orașe, această variantă este una perfectă pentru a te împrieteni cu persoane din culturi diferite și pentru a-ți face prieteni din toate colțurile lumii. Totuși, chiar dacă este o variantă foarte bună de cazare, unele hosteluri au politici diferite în funcție de vârsta maximă pe care trebuie să o ai pentru a te caza în locația lor. Acest tip de cazare se găsește în general în orașele mari, zone turistice sau orașe universitare.

Dacă nu te încadrezi printre persoanele care se pot caza la hosteluri, secretul pentru a găsi o cazare ieftină este să cauți intens. Există o mulțime de site-uri pe care se găsesc multe variante de cazare, dar dacă te aștepți să găsești un spațiu de cazare, la preț bun, în primele minute de căutare, te înșeli. Este important să ai un buget anume, iar pe toate site-urile de cazări să adaugi la filtre caracteristicile pe care ai vrea să le aibă cazarea ta. În acest fel, se filtrează cele mai bune cazări pentru tine și buzunarul tău. Cel mai important însă, este să cauți pe toate variantele de site-uri care îți sunt la îndemână, de la booking.com și airbnb.com, până la site-uri mai puțin cunoscute. Mai mult, online se găsesc o mulțime de persoane care fac review-uri sub formă scrisă sau video, unde prezintă cazările în care au stat sau alte sfaturi pentru călătorii cu buget restrâns.

Biletele de avion

Călătoria cu avionul este cea mai rapidă modalitate de transport. Un impediment în călătoriile cu avionul, sunt cu siguranță biletele de călătorie foarte scumpe. Există totuși câteva sfaturi pentru găsirea unor bilete mai puțin costisitoare. Un mic pont despre biletele de avion ar fi faptul că acestea au cel mai mic preț cu 5 luni înainte de vacanța în sine. Dacă totuși ți se pare destul de mult timp și consideri că foarte multe evenimente pot interveni în cele 5 luni de așteptare, este bine totuși să le achiziționezi măcar cu cel puțin 2 luni înainte. Pentru achiziționarea unor bilete ieftine, un alt sfat ar fi să fii spontan. Nu îți face planuri, iar atunci când cauți o locație nu te axa doar pe un singur loc, poate vei găsi oferte mai atrăgătoare în zone de poveste în care nici nu te-ai fi gândit că le vei vedea.

Atracții turistice

Călătoriile cele mai reușite sunt cele în care vedem cât mai multe lucruri și atracții din anumite orașe sau țări. Vizităm clădiri semnificative, muzee, parcuri sau zone culturale importante, dar ca să vedem cât mai multe atracții, este important să ne orientăm și spre oferte sau tururi cât mai prietenoase cu bugetul nostru. În marile orașe europene, există mai multe moduri prin care se pot găsi tururi ghidate la prețuri foarte bune, speciale pentru cei care au un buget restrâns. Mai mult, există locații în care în unele zile din săptămână, intrările pentru anumite atracții sunt gratuite, dar trebuie să te documentezi bine pentru a găsi ceva de acest gen. Spre exemplu, în Barcelona, celebrul Parc Güell și Muzeul Picasso sunt gratuite în prima duminică din lună. La Paris, există o listă de muzee celebre la care intrarea este gratuită tot timpul. Un alt sfat vital ar fi să eviți pe cât de mult posibil călătoria cu taxiul, mai ales în marile orașe. Acestea pot fi foarte scumpe, iar o variantă bună ar fi călătoria cu transportul în comun. În orașele dezvoltate, transportul în comun este foarte bine pus la punct și este ușor să ajungi dintr-o parte în alta a orașului cu metroul, autobuzul sau tramvaiul. Online se găsesc ușor programele și rutele, iar pe lângă aceasta, există bilete de călătorie valabile pentru 24 de ore, la prețuri foarte accesibile.

Așadar, în general banii sunt unul dintre cele mai reprezentative motive de ce nu reușim să ajungem peste tot unde ne-am propune, dar urmărind câteva dintre sfaturile de mai sus, cu siguranță poți descoperi locuri frumoase, cu un buget restrâns. Tot ce trebuie să faci e să te documentezi amănunțit și responsabil!

Citește și despre cum să îți organizezi bagajul pentru călătorii!

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *