logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru un bronz uniform

Vara se apropie de sfârșit și te gândești că e timpul să mergi și tu în concediul mult visat, din care să te întorci cu o piele bronzată și frumoasă. Ca să te asiguri că va fi așa, ia în considerare următoarele sfaturi care te vor ajuta să îți menții pielea sănătoasă și să se bronzeze uniform.

Exfoliază-ți și hidratează-ți pielea

Înainte să mergi la plajă, fă un duș în care să-ți exfoliezi ușor pielea, ajutându-te de un burete sau o cârpă mai aspră. Astfel vei îndepărta celulele moarte de pe suprafața pielii și vei evita pielea uscată de soare. În plus, pielea uscată se bronzează mai greu decât cea bine hidratată. Bineînțeles, după ce îți exfoliezi pielea, trebuie să o și hidratezi în profunzime. Folosește o loțiune de corp pentru asta și nu uita să bei multă apă.

Folosește protecție solară

Este foarte important să folosești protecție solară indiferent de timpul pe care îl petreci stând la soare. Pielea ta trebuie protejată pe cât posibil de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete. Dacă ai pielea mai albă, folosește o loțiune cu SPF mai mare decât cineva cu pielea mai ciocolatie. Pielea albă este foarte predispusă să se ardă și să dezvolte cancer de piele. De asemenea, dacă vei intra în apă (la mare sau în piscină), asigură-te că folosești o loțiune rezistentă la apă sau că reaplici loțiunea când ai ieșit din apă. Nu uita să aplici mai multă loțiune în zona umerilor, pomeților și alte zone care se ard ușor la soare, iar dacă observi că pielea ta se înroșește, îți recomand să te tragi la umbră, pentru că deja e arsă, iar expunerea la soare o va face să fie o arsură mai puternică.

Alternează costumele de baie

Atunci când vrei să eviți dungile inestetice create de îmbrăcămintea pe care o porți, e bine să alternezi diferite tipuri de costume de baie (de exemplu sutien cu diferite tipuri de bretele sau fără bretele sau slip cu talie înaltă și șoldul expus, iar apoi slip cu talie joasă). În aceeași ordine de idei, protejează-ți ochii cu o pălărie sau ținându-i închiși, nu purta ochelari de soare care ți-ar putea lăsa urme. Totodată, încearcă să lași bijuteriile și accesoriile acasă dacă nu vrei să te trezești cu „tatuaje” semi permanente de piele albă.

Rotește-te

În cazul bronzului, e bine să îți imaginezi un pui la rotisor. Mai exact, e necesar să te asiguri că te plasezi în lumina directă a soarelui și să te rotești pentru a-ți bronza în mod egal suprafața pielii. Asigură-te că stai același număr de minute întinsă pe spate, pe burtă și pe laterale, că ridici mâinile și bărbia, pentru ca zona axilei și gâtul să se bronzeze și ele (dacă gâtul îți rămâne alb, poți rămâne cu un efect de mască).

După plajă

Când ai terminat de făcut plajă în ziua respectivă, fă un duș rece pentru a te răcori și apoi hidratează-ți pielea cu loțiune pentru după plajă, sau aloe vera. Aloe ajută în cazul arsurilor solare, făcând ca pielea să se vindece mai repede.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *