logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Tehnologia modernă și corpul ideal

În zilele noastre, îngropate în tehnologie, se aud tot mai multe efecte nocive ale tehnologiei. Telefoanele mobile deformează degetele, calculatoarele ne strică postura, mediul online ne face antisociali – dar ce ai spune dacă ți-aș spune că tehnologia are și părți foarte bune, aplicabile chiar și în domeniul remodelării corporale și a slăbitului. Nu mă crezi? Iată cum!

Aplicațiile mobile de monitorizare

Tehnologia e un prieten pentru cei care nu se pot ține de un anumit program prestabilit pentru că uită, nu au motivație sau alte probleme. Odată cu apariția aplicaţiilor pentru telefoanele mobile, tablete și laptopuri, a venit și salvarea pentru memoria și organizarea acestor oameni. De ce spun asta? Pentru că, folosindu-se de aceste aplicații, oameni pot găsi motivație, sprijin, memento și ajutor în scăderea în greutate. Dar să le luăm pe rând:

Mementoul vine din aplicațiile de organizare și tracking al progresului. Prin faptul că notează în fiecare zi câtă mișcare a făcut cineva, cât a mâncat și câtă apă a băut, creează în timp un nou obicei, însă pentru uituci, majoritatea aplicațiilor au funcții de memento care fac sarcina mai ușor de îndeplinit. Mai mult, reușind să notezi progresul zilnic, vei începe să observi rezultatele și te va motiva și mai tare.

Motivația și sprijinul vin din partea unor comunități de pe forumuri sau rețele sociale. Sunt de obicei oameni care trec prin același proces deodată cu tine sau care au trecut prin acest proces deja și care acum se bucură de rezultate.

Ajutor în scăderea în greutate

Ajutorul din partea tehnologiei vine în mai multe feluri. În primul rând, prin beneficiile enumerate mai sus, posibilitatea de a conecta și forma o comunitate, neconstrânsă de locație, posibilitatea de a primi sfaturi pertinente și profesioniste, însă ajutorul vine și sub forma exercițiilor fizice înregistrate pe video și urcate pe platforme sau al articolelor pe subiecte de nutriție care să ajute la sănătate. Mai mult decât atât însă, tehnologia poate contribui prin tratamente corporale care înainte nu erau posibile. Astfel de tratamente includ electrostimularea, terapie cu ultrasunete și tot felul de aparate care să te ajute să îți tonifici pielea și să îți stimuleze arderea de grăsimi. Totuși, cea mai importantă contribuție a tehnologiei în scăzutul în greutate o au aparatele de fitness care pot monitoriza consumul de calorii, ritmul cardiac și altele. În plus, acestea oferă diversitate în metodele prin care reușești să slăbești, scoțând din peisaj monotonia unei rutine prestabilite.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *