Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Top 10 cărţi motivaţionale (partea II)

Dacă în articolul precedent am văzut care sunt 5 dintre cele mai bune cărţi motivaţionale care există în acest moment pe piaţă, continuăm seria cărţilor care vă vor ajuta să porniţi pe drumul spre o versiune mai bună a ceea ce sunteţi azi. Cu toate că vi s-ar putea părea că unele cărţi nu au legătură neapărată cu motivaţia sau dezvoltarea personală, vă garantez că veţi găsi în ele idei interesante pe care le puteţi aplica indiferent de domeniul în care lucraţi sau de ceea ce consideraţi că vă caracterizează.

  1. „Cel mai vestit vânzător din lume” de Og Mandino. Cu toate că s-ar putea să vi se pară la prima vedere doar o carte cu sfaturi despre cum să ai succes în vânzări, sub învelişul unei parabole biblice, se ascund idei preţioase despre cum să ai mai multă încredere în tine şi capacitatea de a-i ajuta pe ceilalţi.
  2. „Nu-ţi bate capul cu mărunţişurile” de Richard Carlson. O mare parte din ideea de motivaţie, înseamnă să-ţi faci curat în minte şi să elimini toate lucrurile mărunte care te trag în jos. Cu ajutorul aceste cărţi vei putea să faci deosebirea între ce e cu adevărat important şi merită atenţia ta şi ce e doar zgomot de fundal.
  3. „Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat?” de Daniel Pink. Cartea aceasta o să vă ajute să vă daţi seama care sunt motivaţiile voastre şi de unde vin ele, în funcţie de cât de profund sunteţi conştienţi de cine sunteţi şi ceea ce doriţi să deveniţi.
  4. „Forţa gândirii pozitive” de Norman Vincent Peale. Atunci când a fost lansată, atât psihologii cât şi teologii l-au acuzat pe autor pentru cele spuse în ea. Azi avem dovezi ştiinţifice că optimismul te ajută să fii mai sănătos şi mai fericit şi deci, mai predispus succesului.
  5. „Cel mai bogat om din Babilon” de George Clason. Cu toate că a fost scrisă acum mai bine de 50 de ani, cartea reuşeşte cu ajutorul unor povestioare inspirate din cultura Orientului, să explice principiile fundamentale ale câştigului de bani.

Voi ce alte cărţi motivaţionale aţi citit şi v-au inspirat? Cât de des citiţi astfel de cărţi şi cât de des reuşiţi să aplicaţi principiile găsite în ele?

Foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *