logo
Generic filters
Exact matches only

Trei idei eficiente de curățare a casei cu bicarbonat de sodiu

curatarea-cuptorului

Supermarketurile sunt pline de soluții de curățare a casei. Oferta este atât de variată încât de multe ori nu știm ce să alegem. Stăm în fața rafturilor pline cu recipiente colorate, mai mari sau mici, mai scumpe sau mai ieftine. Toate ne promit că ne fac casa super curată și ne scapă de bacterii și microbi. Rezultatele sunt vizibile, într-adevăr, soluțiile își fac treaba.

V-ați gândit că puteți să vă curățați casa cu soluții făcute chiar acasă și la fel de eficiente ca cele din comerț? Pe lângă faptul că sunt ieftine și eficiente, soluțiile de curățare făcute acasă sunt și naturale. Astfel, evitați să folosiți chimicale care pe de o parte curăță, dar pe de altă parte pot cauza neplăceri, cum ar fi alergiile sau iritarea căilor respiratorii.

Iată trei idei simple, dar foarte eficiente de rezolvare a „problemelor” casnice cu care ne confruntăm toți:

Chiuvetă înfundată

Se poate desfunda fără să folosiți granulele sau soluțiile lichide din magazin. Într-un bol, puneți 4-5 linguri de bicarbonat de sodiu și 1-2 linguri de sare. Amestecați bine și apoi turnați compoziția în gura de scurgere din chiuvetă. Imediat turnați 250-300 ml de oțet cald. Veți observa că se va face o spumă abundentă. Apoi turnați în chiuvetă 1 litru de apă fiartă. Aceasta este întreaga operațiune. Rezultatul este imediat. Veți fi surprinși să observați că metoda este la fel de eficientă ca cele mai puternice soluții chimice.

Cuptor de aragaz cu grăsime veche

Tuturor ni s-a întâmplat să gătim ceva la cuptor și să iasă un dezastru: grăsime arsă pe pereții și pe ușa cuptorului? Mai grav este dacă nu avem timp să curățăm toată mizeria, au trecut câteva zile și totul s-a lipit și întărit.

Pentru curățarea cuptorului nu e nevoie să utilizați degresanți chimici atât de puternici încât trebuie să purtați mănuși pentru a nu vă arde pielea. Într-un bol puneți o cantitate suficientă de bicarbonat de sodiu (4-5 linguri, de exemplu), turnați apă pentru a obține o pastă groasă și apoi cu ajutorul unui burete sau al unei lavete aplicați pasta pe suprafața murdară. Într-un recipient cu pulverizator la capăt puneți oțet, stropiți suprafața acoperită cu pasta din bicarbonat și apă, așteptați câteva minute și apoi ștergeți cu laveta. Veți vedea că grăsimea a dispărut.

Tablete naturale de curățare a vasului de toaletă

Dacă doriți să aveți vasul de toaletă mereu proaspăt, nu trebuie neapărat să cumpărați deodorante pentru WC. Puteți să preparați acasă tablete care curăță și mențin curățenia vasului de toaletă. Aveți nevoie de o cană de bicarbonat de sodiu, un sfert de cană de sare de lămâie, detergent pentru vase. Amestecați bine compoziția până obțineți o pastă pe care puteți să o modelați. Luați o formă de plastic pentru cuburi de gheață, umpleți formele cu pasta obținută anterior și lăsați-o să se usuce timp de două ore. Apoi, tabletele sunt gata de folosit.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *