logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Vehicule ideale pentru plimbările copiilor mici

Atunci când sunt mici, una dintre cele mai plăcute activități pentru copii sunt plimbările. Pe lângă faptul că aerul curat are numeroase efecte benefice asupra dezvoltarea celui mic, puțină mișcare în aer liber îl va face să doarmă mai bine, iar dacă cel mic are deja peste trei ani, și a învățat deja să umble, o plimbare scurtă îl va ajuta să își pună în mișcare sistemul locomotor. În plus, dacă copilul tău s-a făcut deja suficient de mare încât să nu îl mai plimbi în marsupiu sau în cărucior, există numeroase alte moduri de a vă plimba, fără să obosiți prea tare, atât tu, cât și copilul tău. În cele ce urmează îți prezentăm trei tipuri de vehicule ideale pentru plimbările celor mici.

Triciclete

Unul dintre vehiculele în care îl poți plimba pe cel mic este tricicleta. În zilele noastre copiii învață să se dea pe tricicletă de la cele mai mici vârste, astfel că, dacă observi că este atras de un astfel de vehicul este timpul să îi iei și tu unul. Există numeroase modele: cu ghidaj, cu sau fără pedale, cu copertine pentru protecția împotriva ploii sau a soarelui.

Însă, înainte de o cumpăra un astfel de vehicul pentru copilul tău, te sfătuiesc să te interesezi de modelul potrivit pentru vârsta lui, de sistemele de siguranță și protecție și de materialul din care este confecționat, deoarece calitatea este la fel de importantă.

Mașinuțe electrice

În cazul în care dispui de un buget puțin mai mare, te poți orienta spre vehicule electrice pentru copii. De exemplu, poți opta pentru mașinuțe electrice marca nichiduta.ro, ce pot fi controlate atât de părinte, prin telecomandă, dar pot fi conduse și manual, de către copil. În plus, acestea prezintă și o multitudine de alte caracteristici, printre care și o baterie care ține 1-2 ore, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că veți rămâne cu mașinuța în drum.

Acest tip de vehicul este mai potrivit pentru băiețeii pasionați de mașinuțele electrice. De asemenea, dacă aveți doi copilași de vârste apropiate sau dacă cel mic are un prieten cu care se joacă tot timpul, se pot bucura amândoi de mașinuța electrică pentru că, de cele mai multe ori acestea au două locuri.

Trotinete

Dacă copilul tău este mai mărișor, de 4-5 ani, poți să îi cumperi o trotinetă. Pentru început, îți recomand să alegi una cu trei roți (una în față și două în spate), pentru că aceasta îl va ajuta pe cel mic să învețe să îți țină echilibrul fără să riște să cadă și să se accidenteze. De asemenea, fii atent ca placa pe care îți pune picioarele să fie antiderapantă, iar ghidonul să fie reglabil, astfel încât să îl poți potrivi pe înălțimea celui mic. După ce a învățat să se dea cu trotineta pe trei roți, eventual poți trece la una cu două roți, aceasta fiind un pas premergător în învățarea mersului cu bicicleta.

În concluzie, există numeroase vehicule ideale pentru plimbările copiilor mici, cu vârste de peste trei ani. Însă, atunci când alegi unul, trebuie să ții cont de pasiunile celui mic, de vârsta lui, de siguranța și protecția pe care o oferă și de bugetul de care dispui.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.