logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 motive să înlocuiți uleiul rafinat cu uleiul de măsline presat la rece

Cel mai frecvent, în coșul de cumpărături al românilor se găsește ulei de floarea soarelui rafinat și mult mai puțin se consumă uleiuri presate la rece. Am dat aceste două exemple pentru că sunt cele mai cunoscute uleiuri pe care le folosim în alimentație, deși există mult mai multe tipuri de uleiuri atât rafinate, cât și presate la rece.

Uleiurile rafinate nu sunt dintre cele mai sănătoase și dacă puneți preț pe sănătatea voastră ar trebui să vă gândiți de două ori înainte să mai întindeți mâna spre o sticlă de ulei rafinat de floarea soarelui din raftul supermarketului. Este suficient să luați în considerare faptul că un ulei obținut prin rafinare nu mai are decât foarte puține substanțe nutrivite. În plus, fiind obținut industrial, sunt șanse mari ca în compoziția lui să se fi strecurat și substanțe nocive, folosite în procesul de rafinare.

Pe de altă parte, un ulei obținut prin presare la rece păstrează aproape toate substanțele nutritive din materia primă. Pentru că uleiul de măsline este cel mai cunoscut și cel mai des folosit, iată ce beneficii are acesta pentru organism:

  1. Ajută la digestie. Așadar dacă aveți probleme cu digestia, nu ezitați să consumați cât mai mult ulei de măsline.
  2. Previne îngrășarea. Deși este bogat în calorii, nu conține grăsimi sănătoase. De altfel, uleiul de măsline este cea mai sănătoasă sursă de grăsimi benefice pentru organism.
  3. Antioxidanții pe care îi conține contribuie la menținerea sănătății pielii și a celulelor.
  4. Luptă împotriva apariției bolilor neurologice degenerative, cum ar fi Alzheimer. Uleiul de măsline are și capacitatea de a stimula memoria.
  5. Uleiul de măsline conține un polifenol care ajută la protejarea celulelor roșii și a sistemului vascular.
  6. Ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
  7. Stimulează buna funcționare a ficatului, a pancreasului și a bilei. Așadar, dacă consumați frecvent ulei de măsline nu veți face calculi biliari.
  8. Datorită antioxidanților și falvonoidelor, uleiul de măsline ajută la prevenirea mai multor forme de cancer.
  9. Ajută la regenerarea celulelor globului ocular.
  10. Previne apariția diabetului zaharat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.