Search
Generic filters
Exact matches only

3 idei de sandvișuri pentru micul dejun

Sandvișul (din engl. Sandwich) este un preparat inventat relativ recent, fiind creat abia în secolul al XVIII-lea de către contele englez al regiunii Sandwich. Povestea acestui preparat atât de iubit în zilele noastre e una interesantă. Se spune că lordul englez era un avid jucător de jocuri de noroc și că, în timpul partidelor de poker pe care le juca, el cerea să i se aducă felii de carne între două felii de pâine, pentru a nu pierde jocul din cauza unei pauze de masă. În timp, cei cu care juca, au început să comande „aceeași chestie cu Sandwich”, făcând referire la contele de Sandwich. Acum că știi de unde vine numele faimosului sandviș, iată 3 opțiuni perfecte pentru micul dejun.

Sandviș croasant

sandvis-croasant_10257517

Sursa foto: © Dreambigphotos

Taie un croasant în două, așează-l pe o folie de aluminiu întinsă pe o tavă, cu partea tăiată în jos. Dă-l la cuptor pentru 5 minute și apoi scoate-l. Întoarce-l și, pe partea de bază, așează felii de avocado, inele de ceapă roșie și felii de roșii. Așează pe cealaltă bucată de croasant, cașcaval răzuit. Pune totul înapoi la cuptorul încălzit pentru încă 4 minute. Între timp prăjește un ou ochi sau, dacă preferi, fă-l poșat. Pune oul pe partea cu avocado a croasantului, presară niște muguri de verdeață sau pune o frunză de salată iceberg și capacul sandvișului.

Sandviș cu brânză și bacon

sandvis-cu-bacon_29757599

Sursa foto: © Ramon Grosso

Taie în două o brioșă englezească (pentru care poți găsi diferite rețete pe internet) și prăjește-o ușor pe o tigaie. Pe o felie, pune câteva frunze de spanac, prăjește o felie de bacon (sau 2,3) și pune-o peste o felie de cașcaval. De fapt, fă un mini sandviș din cașcaval cu bacon. Peste cașcaval pune un ou făcut ochi și apoi pune capacul sandvișului. Poți opta și pentru legume dacă preferi.

Croasant cu somon

sandvis-cu-somon_56147806

Sursa foto: © Yulia Mazurkevich

Din nou, taie croasantul în două, unge-l pe ambele părți cu cremă de brânză din belșug, adaugă 2-3 felii de somon afumat și presară pătrunjel sau chives mărunțit. Nu uita de sare și piper, după gust bineînțeles.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *