smoothie-cu-prune_65515674
smoothie-cu-prune_65515674

3 rețete delicioase de smoothie cu prune

Smoothie-urile reprezintă una dintre cele mai delicioase și sănătoase modalități  în  care poți să-ți începi ziua. În ultima vreme au devenit foarte populare grație multitudinii de arome și culori, a texturii cremoase și a gustului irezistibil, dar și datorită nutrienților din fructele și legumele conținute care ne asigură un start plin de energie.

În cele ce urmează, vă propunem câteva rețete de smoothie cu prune, perfecte pentru un mic dejun sănătos. Prunele sunt și primele fructe ale toamnei așa că trebuie să profităm din plin de gustul și aroma lor dulce-acrișoare, dar și de multiplele beneficii pe care le au asupra întregului nostru organism.

Smoothie cu prune și banane

smoothie-cu-prune-si-bananel_60674409

Sursa foto: © Galina Shchipakina

Banana este unul dintre cele mai populare fructe consumate la micul dejun. Sunt foarte apreciate în special de persoanele care lucrează la birou, datorită aportului de vitamine și minerale necesare organismului, dar și pentru că asigură o mai bună funcționare a creierului. Pentru un smoothie răcoritor de banane cu prune avem nevoie de 2 banane congelate (pot fi și simple), 4-5 prune curățate de sâmburi, 180 g de iaurt simplu sau grecesc, un sfert de ceașcă de lapte, iar opțional mai putem adăuga fulgi de ovăz sau gheață. Le punem toate într-un blender, mixăm până obținem consistența dorită și savurăm.

Smoothie cu prune, pere și scorțișoară

smoothie-cu-prune-scortisoara_48903822

Sursa foto: © Goinyk Volodymyr

Perele, fructe vedetă ale toamnei, ne încântă simțurile prin textura lor fină dar și prin gustul parfumat și delicios. Dacă vreți să știți ce gust are toamna, trebuie neapărat să încercați acest smoothie! Tot ce aveți nevoie este o pară bine coaptă, 3-4 prune curățate de sâmburi, o jumătate de pahar de lapte de migdale, un sfert de linguriță de scorțișoară și o linguriță de vanilie. Punem toate ingredientele în blender și mixăm.

Smoothie cu prune și ghimbir

smoothie-cu-prune-si-ghimbir_33636116

Sursa foto: © HandmadePictures

Pentru o explozie de gusturi dulci-picante, trebuie neapărat să încercați acest smoothie! Amestecați într-un blender o banană (poate fi și congelată), 4-5 prune curățate de sâmburi, o jumătate de cană de lapte de migdale, o bucată (aprox. 2,5 cm) de rădăcină de ghimbir și 2 curmale. Mixează-le și lasă-te învăluită de aroma lor unică!

Diminețile nu pot să înceapă decât cu un boost de energie și vitalitate!

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.