Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

4 motive să consumi miere de dimineață

Mierea este unul dintre cele mai lăudate alimente de către nutriționiști pentru multiplele sale efecte benefice asupra organismului uman. Această alternativă naturală pentru zahăr poate fi utilizată ca și componentă importantă într-o mulțime de tratamente pentru diverse afecțiuni sau pur și simplu pentru a ne menține sănătoși. De asemenea, poate fi folosită și pentru a realiza diverse băuturi și preparate culinare.

Hipocrate spunea într-unul dintre citate sale celebre: „Lasă hrana să fie medicamentul tău și medicamentul să fie hrana ta.” Putem deduce de aici că mâncarea pe care o consumăm și modul în care facem acest lucru, poate avea efecte bune sau rele asupra noastră, așadar ar fi bine să fim foarte atenți la alimentația noastră de zi cu zi.

Mierea este un aliment minune și nu ar trebui să lipsească din dieta fiecăruia dintre noi. Iată câteva dintre motivele pentru care ar fi bine să consumăm miere de dimineață.

1. Îmbunătățește imunitatea

Două lingurițe de miere naturală pot avea efecte foarte bune asupra imunității tale. Vitaminele, mineralele și enzimele care îți protejează organismul de bacterii se află toate într-o cantitate destul de semnificativă în acest produs realizat de albine.

Dacă vrei să ai un sistem imunitar și mai puternic, atunci ai putea să adaugi mierea într-o cană de apă călduța în care să adaugi un sfert de linguriță de scorțișoară și sucul de la jumătate de lămâie proaspătă.

2. Reduce riscul apariției bolilor de inimă

Mierea, în combinație cu scorțișoara, poate duce la scăderea riscului de apariție al bolilor de inimă deoarece ajută la revitalizarea arterelor, venelor, dar și la reducerea colesterolului cu până la 10%. Chiar și cei care au suferit deja un atac de cord, își pot reduce șansele de a mai trece printr-o astfel de experiență.

3. Ajută digestia

Cei care suferă de indigestie se pot bucura de proprietățile antiseptice ale mierii pentru că aceasta scade aciditatea stomacului și îmbunătățește digestia. Dacă ai de gând să iei o masă copioasă, ar fi bine să consumi înainte două lingurițe de miere pentru a nu avea probleme digestive.

4. Sursă de energie

Zahărul natural din miere ne oferă o sursă bună de calorii și energie. Mierea poate fi înlocuitorul perfect pentru cafea, prăjituri sau ciocolată. Mierea mai poate fi utilizată și pentru a împrospăta pielea și ne poate scăpa de petele apărute pe epidermă, eczeme sau psoriazis.

Introducerea acestui aliment în rutina ta alimentară te poate proteja de apariția unor probleme de sănătate, așadar ar fi bine să încerci și tu o astfel de soluție. Pentru a ne menține sănătatea organismul vostru putem cumula lucrurile bune pe care ni le oferă mierea cu beneficiile consumului de apă cu lămâie.

Citește și despre cele mai sănătoase cereale pentru micul dejun.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *