5 alimente care nu sunt la fel de sănătoase pe cât par

Câteodată, din dorința noastră de a fi sănătoși, consumăm diferite alimente pe care le considerăm sănătoase, pline de nutrienți și benefice pentru organism. Însă există pe piață și câteva alimente „pseudo sănătoase”, care sunt consumate de oamenii care își doresc un corp sănătos și care nu sunt atât de sănătoase precum par. Iată 5 astfel de alimente.

Batoanele de energie

batoane-de-cereale65045538

Sursa foto: Lisa870

Majoritatea, dacă nu chiar toate batoanele de energie de pe piață susțin că au beneficii pentru sănătatea noastră. Adevărul e că nu sunt toate la fel de sănătoase. Există, într-adevăr, și astfel de batoane care susțin ceea ce promovează, însă restul sunt mai aproape de un desert, ca ingrediente, decât ca un baton nutritiv de fibre. Printre ingrediente poți regăsi zahărul, în cantități aproape identice cu cel dintr-un baton de ciocolată. Înainte să alegi un baton de fibre, verifică lista de ingrediente și valoarea nutrițională.

Sucurile Light

pahar-cu-cola_50571827

Sursa foto: Josef Karlsson

Orice suc carbogazos este în esență destul de nociv pentru sănătatea ta. Din păcate însă, cele care susțin că sunt mai puțin nocive, adică cele light, sunt de fapt exact opusul. Pe scurt, dacă e să consumi cola, optează pentru varianta normală, nu pentru light, însă cel mai bine e să încerci pe cât posibil să eviți astfel de băuturi.

Mezeluri vidate

mezeluri_66541221

Sursa foto: Elena Nazarova

Se poate întâmpla să alegi șuncă de curcan pentru acele zile când ai nevoie să mănânci un sandviș rapid care să nu fie, totuși, o bombă calorică. Dacă faci asta, asigură-te că carnea pe care o cumperi nu a stat prea mult la raft. Mezelurile vidate au mai mult sodiu și conservanți care le măresc viața la raft. Optează în schimb pentru mezelurile feliate în fața ta sau, dacă ai șansa, fă-ți propriile mezeluri.

Fructe confiate

fructe-confiate_48640132

Sursa foto: Msphotographic

Fructe deshidratate și fructe confiate nu este același termen, deși pare. Fructele confiate sunt pregătite cu dioxid de sulf pentru a le păstra aroma, care, la rândul ei este îmbunătățită cu zahăr. Asta face ca fructele confiate să fie la fel de nocive pentru tine precum bomboanele. Deși sunt totuși fructe și aduc un aport de nutrienți în organism, cantitatea de zahăr adăugată este prea mare încât acestea să fie sănătoase.

Sucul „natural” de fructe

suc-de-fructe-in-sticla_59347143

Sursa foto: Suraiyaloveful

De multe ori, mintea noastră are impresia că dacă ceva e „natural”, automat e și sănătos. Nu întotdeauna e așa. În cazul sucurilor de fructe din comerț, de cele mai multe ori „natural” se referă la concentratul scos din fructele respective, peste care se adaugă zahăr și conservanți. Singurul suc natural sănătos e cel pe care îl faci în fața ta și știi exact ce conține.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.