logo
Search
Generic filters
Exact matches only

7 alimente care îți îmbunătățesc starea de spirit încă de dimineață

Starea noastră de dimineață depinde de foarte multe lucruri, chiar și de mâncarea pe care o consumăm la micul dejun. În cazul în care ne simțim indispuși de dimineață, putem rezolva această problemă foarte ușor cu ajutorul unor alimente speciale.

Asparagusul este o legumă care poate fi foarte ușor preparată și adăugată aproape la orice masă. Aceasta ajută la creșterea nivelului de acid folic din organism, ceea ce înseamnă că nu vom mai avea o stare depresivă. De asemenea, conține și vitamina C care are și ea efecte în îmbunătățirea stării de spirit.

Cerealele fac parte dintr-o altă categorie de alimente care ne fac să ne simțim mai bine după ce le consumăm. Din câte se pare, au un conținut ridicat de magneziu, iar consumul acestei vitamine ne va ajuta să luptăm împotriva depresiei și anxietății.

Migdalele sunt și ele pline de magneziu, așadar le putem folosi foarte ușor împreună un bol de cereale cu lapte. Dacă mai adăugăm și niște fructe deshidratate și alte produse precum alunele sau nucile vom avea parte de un adevărat mix de vitamine și minerale. Știința spune că 23 de migdale ne vor ajuta să avem o stare de spirit mai bună.

Ciocolata neagră face parte și ea din această listă datorită flavanolilor din cacao, care sunt un ingredient cheie pentru reducerea stresului. Însă aceasta nu e totul, doar gustul de ciocolată ne face să ne simțim mai bine.

Roșiile, aceste fructe care sunt numite legume pe nedrept, conțin un antioxidat foarte bun pentru organism deoarece ne scapă de radicalii liberi care distrug celulele. Acesta poartă numele de licopen și alături de acidul folic prezent într-o cantitate mare, reușește să ne facă să ne simțim bine.

Ouăle sunt și ele un aliment foarte bun dacă vrem să evităm instalarea depresiei pentru că ne ajută organismul să producă serotonină. Studiile spun că un nivel scăzut al acestei substanțe are legătură cu depresia. Acidul folic, proteinele și diferiți alți aminoacizi precum L-tirosina sunt alte atuuri ale acestui super aliment în lupta contra unei stări de spirit proaste.

Mierea de albină are un efect calmant asupra sistemului nervos. Aceasta nu trebuie consumată într-o cantitate mai mare decât 10 lingurițe pe zi. Poate fi utilizată împreună cu ceai, dar numai dacă o adăugăm atunci când acesta nu e tocmai fierbinte, pentru că astfel nu își va păstra proprietățile benefice.

Care este alimentul care te face să te simți mai bine de dimineață?

Citește și despre cum să eviți cele mai comune greșeli de la micul dejun.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *