Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
alimente-pentru-gandire
alimente-pentru-gandire

Alimente care îmbunătățesc memoria

O memorie bună depinde de o bună funcționare a creierului și implicit de sănătatea întregului organism. Ne putem ajuta memoria prin eliminarea cât mai multor factori de stres, odihnă suficientă, alimentație echilibrată și sănătoasă, mișcare.

Există o serie de alimente care ajută la îmbunătățirea memoriei, studiile realizate de cercetători de-a lungul anilor dovedind acest lucru. Unele substanțe și compuși (acetilcolina și flavonoizii, de exemplu) din alimente stimulează funcționarea creierului și implicit îmbunătățesc memoria.

Iată o listă a alimentelor care îmbunătățesc memoria:

Semințe și nuci

Puteți opta pentru foarte multe astfel de alimente, în funcție de preferințe: alune, caju, nuci, fistic, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de cânepă, semințe de in etc. Este suficient să vizitați orice magazin naturist și veți putea cumpăra orice semințe și nuci doriți. Vitamina E din semințe și nuci este cea care ajută creierul să funcționeze mai bine și să avem o memorie mai bună.

Legumele crucifere

Legumele precum varză, broccoli sau conopidă sunt foarte benefice pentru organismul nostru. Acestea conțin fitochimicale și o mulțime de nutrienți meniți să ajute la detoxifierea organismului.

Cafeaua

Cofeina stimulează memoria, chiar dacă efectul său este temporar. O serie de studii au arătat că persoanele care beau cafea regulat au un randament cognitiv mai bun decât cei care nu beau deloc. Așadar, o cafea pe zi vă ajută și să vă treziți și să aveți un creier mai alert.

Cereale integrale

Orz, ovăz, grâu – toate aceste cereale ajută, datorită fibrelor și vitaminei E, la o funcționare mai bună a creierului. Puteți alege pentru micul dejun pâine integrală în loc de pâine albă, sau cereale integrale cu lapte. De asemenea, germenii de grâu sunt benefici pentru creier și memorie.

Fructele de pădure

Datorită flavonoizilor, fructele de pădure protejează creierul, ne ajută să facem față stresului mult mai bine, îmbunătățesc memoria și previn apariția bolilor neurologice degenerative. Pe lista fructelor de pădure care trebuie consumate în fiecare zi sunt afinele, murele, zmeura. În plin sezon, cumpărați-le din surse sigure și puneți-le în congelator pentru a vă bucura de ele în orice anotimp.

Peștele

Grăsimile benefice omega-3 sunt cele care previn instalarea unor boli precum demența și îmbunătățesc funcțiile creierului. Este recomandat să consumăm pește de două-trei ori pe săptămână. Dacă nu vă place carnea de pește, folosiți suplimente alimentare din pește.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *