Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile consumului de cafea dimineața

Cafeaua conține o mulțime de antioxidanți și nutrienți benefici pentru sănătatea dumneavoastră. Studiile arată că persoanele care obișnuiesc să consume dimineață cafea, au un risc scăzut de a dezvolta boli grave. Iată câteva beneficii ale cafelei pentru sănătate:

1. Cafeaua crește nivelul de energie și vă face mai inteligenți.

Ea conține un stimulent numit cofeină care va ajută să treceți peste oboseală. Cofeina este cea mai comună substanță psihoactivă din lume. Cofeina este absorbită în sânge și ajunge la creier. Acolo blochează un inhibitor neurotransmițător numit Adenozină și duce la arderea sporită a neuronilor. Cafeaua îmbunătățește memoria, starea de spirit, atenția, nivelul de energie, timpii de reacție și funcția cognitivă generală.  Cafeaua va ajută să ardeți grăsimile. Studiile arată că ea poate stimula rata metabolică cu 3-11%.

2. Cofeina poate îmbunătăți semnificativ performanța fizică

Cafeaua stimulează sistemul nervos, crește adrenalina din sânge și pregătește corpul pentru efort fizic intens. Poate îmbunătăți performanța fizică cu 11-12%.

3. Cafeaua conține substanțe nutritive esențiale

O singură ceașcă de cafea consumată dimineața conține:

– Roboflavin ă (Vitamina B2): 11% din necesarul zilnic.

– Vitamina B5: 6% din necesarul zilnic.

– Mangan și potasiu: 3% din necesarul zilnic.

– Magneziu și Niacină (B3): 2% din necesarul zilnic.

4. Cafeaua de dimineață poate reduce riscul de diabet de tip II

Studiile arată că persoanele care consumă cafea au un risc mai mic cu 23- 50% de a dezvolta această boală.  Fiecare ceașcă de cafea a fost asociată cu un risc redus de 7% de a dezvolta diabet zaharat de tip II.

5. Cafeaua va protejează de boala Alzheimer si alte boli

Aceasta este cea mai frecventă boală și principala cauză de demență la nivel mondial. Studiile arată că băutorii de cafea au un risc de 65% mai mic de a dezvolta această boală.  Bautorii de cafea au până la 60% risc mai mic de a avea boala Parkinson, care este a doua tulburare neurodegenerativă din lume.  Cafeaua poate proteja ficatul și împotriva bolilor de ficat (cum e hepatita sau ciroza).  Persoanele care consumă cafea în fiecare zi cel puțin 4 cești, au un risc mai mic de până la 80% de a avea probleme cu ficatul.

Așadar cafeaua este o băutură destul de energizantă și extrem de bună. Chiar dacă nu toți sunt de aceeași părere, noi susținem că o ceașcă de cafea consumată dimineață nu poate face nici un fel de rău organismului nostru.

Citește și ce înseamnă un mic dejun sănătos

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *