Nutriționiștii consideră că micul dejun este cea mai importante mese ale zilei, de aceea acesta trebuie să fie unul cât mai sănătos și natural.
Mai jos avem câteva ideei despre ceea ce ar trebui să însemne un mic dejun sănătos.
1. Ouăle
Ouăle se numără printre cele mai consumate alimente la micul dejun. Acestea conțin numeroase vitamine și minerale care ajută la întărirea organismului și buna funcționare a acestuia. Fie că mâncăm o omletă delicioasă sau un ou fiert cu pâine prăjită, vom avea parte de un mic dejun consistent și sănătos.
2. Legumele proaspete
Legumele proaspete sunt extrem de bogate în vitamine de aceea sunt recomandate pantru a se consuma cadrul primei mese a zilei. De exemplu putem asorta rosile cu ciupercile și brânză, toate acestea fiind extrem de gustoase.
3. Lactatele
În categoria alimentelor ideale pentru micul dejun intră și lactatele. Acestea se pot consuma sub diferite forme: iaurt, lapte simplu, lapte cu orez, etc. Indiferent de ce variantă de lactate alegem să consumăm, acestea sunt sănătoase și hrănitoare.
4. Milkshake-ul
În prezent milkshake-urile sunt consumate de către majoritatea dintre noi și nu doar la micul dejun. Acestea sunt foarte sănătoase deoarece sunt preparate din fructe proaspete și lapte, motiv pentru care această băutură delicioasă este plină de vitamine și substanțe nutritive.
5. Untul de arahide
Chiar dacă nu este la fel de sănătos precum fructele și legumele proaspete, untul de arahide poate reprezenta de asemenea o opțiune pentru micul dejun. Acesta este extrem de consistent și foarte hrănitor, asigurându-ne și energie pe parcursul întregii zile. Se recomandă consumarea acestuia împreună cu o cană cu lapte sau împreună cu ceva fructe proaspete.
Indiferent care dintre alimentele prezentate anterior le alegem pentru micul dejun, toate sunt extrem de sănătoase. De asemenea, foarte important este ca să nu sărim peste masa de dimineață, chiar dacă uneori ne grăbim. Așadar, poftă bună la micul dejun!