Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile consumului de tofu

Tofu e un produs alimentar, rezultat prin închegarea laptelui de soia, apărut acum 2000 de ani în China. Tofu este asemănător brânzeturilor și este de multe ori denumit brânză vegetală, datorită faptului că acesta trece prin aceleași procese de închegare și scurgere precum brânzeturile. Acest aliment este unul îndrăgit de cei care aleg să mănânce sănătos, iată de ce:

Sursă bună de calciu și magneziu

Deficiențele de calciu și magneziu sunt printre cele mai comune în zilele noastre, iar cel mai bun aport de calciu și magneziu este făcut prin dietă. Una dintre metodele de închegare a tofu este cu clorură de magneziu și clorură de calciu, ceea ce ajută la ridicarea conținutului de calciu și magneziu din soia. În plus, conține și alte minerale precum fierul sau mangan și vitamina K.

Previne afecțiunile cardiovasculare

Proteina din soia este cunoscută pentru abilitatea sa de a reduce colesterolul rău (LDL) din sânge, iar tofu nu se îndepărtează de acest principii. De fapt, tofu nu conține colesterol deloc, ceea ce înseamnă că nu există limită de consum peste care să existe riscuri pentru sănătatea ta. În plus, tofu conține fitoestrogeni, compuși chimici găsiți în plante, care se comportă precum estrogenul, hormonul feminin. De aceea, multe femei aleg să consume tofu atunci când se apropie de menopauză și încep să apară dereglări hormonale. Mai mult, lipsa colesterolului implică o îmbunătățire a sănătății cardiovasculare

Previne formarea de celule canceroase

Datorită conținutului de fitoestrogeni, consumul de tofu și produse din soia (neprocesate) poate ajuta la prevenirea formării celulelor canceroase la nivelul sânilor, respectiv al prostatei. Totodată, studiile arată că acesta poate preveni cancerul de stomac, atunci când este fermentat și că, perioada de fermentare a tofu determină eficacitatea acestuia în prevenirea apariției celulelor canceroase.

Sursă de proteine vegetale

Dacă treci de la o dietă carnivoră la una vegetariană sau vegană, tofu poate fi cel mai bun prieten al tău, datorită cantității semnificative de proteine pe care le conține, fără să aducă totuşi un aport mare de calorii. De fapt, 100 g de tofu îți aduce 94 calorii în timp ce aceeași cantitate de carne de vită conține peste 300 calorii și aproximativ aceeași cantitate de proteine.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *