Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile pepenelui verde

Dacă e vară, e sezonul pepenelui verde! Acest fruct, este unul foarte îndrăgit de mulți și este consumat de unul singur, în salată de fructe sau smoothies. Dacă nu consumi pepene verde încă, ai de pierdut! Iată de ce!

Bogat în nutrienți

Este deja cunoscut că fructele conțin o cantitate mare de antioxidanți, însă pepenele verde se numără printre fructele cu cel mai ridicat conținut de nutrienți, în special licopen, care îi dă culoarea roșie. Licopenul este responsabil pentru o mare parte din sănătatea cardiovasculară. Mai mult, lubenița, așa cum mai este cunoscut fructul, conține cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele (calculat per cantitate de fruct consumat). În plus are cantități importante de vitamina A și C, fier și calciu. Pepenele verde este compus în procent de 92% din apă, astfel că ajută la refacerea nivelului de hidratare optim al corpului.

Efecte asupra sănătății

Așa cum am menționat anterior, pepenele verde este o sursă excelentă de hidratare, deși nu înlocuiește nevoia de apă. Pe lângă asta, lubenița combate febra musculară, datorită conținutului de citrulină din miez, dar și din partea albă (unde este mai concentrat). Consumul acestui fruct ajută și la prevenirea astmului, datorită vitaminei C. Tot datorită citrulinei, consumul de pepene verde poate reduce inflamația și face ca organismul să producă mai puţină grăsime, astfel se poate evita supra producția de depozite de grăsime în corp.

Un studiu medical arată că bolnavii cărora le-a fost administrat extract de pepene verde au avut tensiune arterială redusă. Mai mult, datorită conținutului de apă și fibră ridicat, pepenele verde ajută la eliminarea constipației și promovează digestia.

Bineînțeles, datorită antioxidanților din el, acesta poate preveni formarea de radicali liberi, iar asta înseamnă mai puține șanse de a dezvolta celule canceroase.

Este considerat aliment cu calorii negative

Pepenele verde, alături de țelină sau gref, este considerat un aliment cu calorii negative. Asta se explică prin faptul că acesta conține multă apă și multă fibră, însă foarte puține calorii. Rezultatul este că, odată consumat, corpul consumă mai multe calorii pentru a-l descompune și digera, decât numărul de calorii din cantitatea consumată. De aceea, este un aliat bun pentru cei care vor să scadă în greutate.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *