Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile unei mese calde de dimineață pe timp de iarnă

Odată cu venirea iernii trebuie să avem mult mai multă grijă de sănătatea noastră pentru că frigul și umezeala ne afectează imunitatea organismului. Dacă dorim să ne ferim cât mai bine de bolile aferente sezonului rece, atunci ar trebui să începem să facem acest lucru încă de la prima masă a dimineții.

Medicii ne recomandă ca în diminețile reci de iarnă să nu ieșim din casă fară ca să fi mâncat nimic în prealabil. Pe lângă faptul că sângele nu va circula foarte bine la extremități, predispunându-ne astfel la apariția degerăturilor dacă este foarte frig, mai există și problema glicemiei foarte scăzute.

În timpul nopții nivelul glicemiei scade, fapt care atrage după sine slăbirea imunității, iar riscul de îmbolnăvire devine mai ridicat. Abia după ce mâncăm, acesta revine la normal.

De aceea, este recomandat să luăm un mic dejun consistent, format din aliemente hrănitoare, deoarece hrana este o sursă vitală de energie, care ne ajută să ne ținem corpul la o temperatură optimă. În principiu ar trebui să consumăm aproape o treime din aportul zilnic de calorii.

Mâncare caldă la micul dejun

Cel mai bine ar fi să servim o mâncare caldă, cât mai apropiată de temperatura organismului nostru,  pentru o digestie mai ușoară. Nutrienții vor fi absorbiți mai repede și astfel energia oferită de aceștia ne va ajuta să fim pregătiți pentru a înfrunta frigul de afară.

Evită să încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde pentru că este foarte probabil să îi distrugi aproape toate proprietățile nutritive. Alege, în schimb variantele clasice precum aragazul, plita electrică sau aparatul cu aburi.

În cazul în care dorești să mănânci alimente care sunt reci și nu pot fi încălzite, ar fi bine să le scoți din frigider cu o oră înainte de a le consuma, astfel încât acestea să aibă o temperatură rezonabilă atunci va trebui să te hrănești cu ele.

Băuturi calde 

Cafeaua, și în special ceaiul, ar trebui să apară în meniul de la micul dejun în fiecare dimineață, deoarece ambele băuturi conțin antioxidanți care vor lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de distrugerea celulelor. De asemenea, te vei încălzi mult mai ușor după ce consumi o băutură caldă.

Iarna va trece fără prea multe incidente neplăcute dacă ai grijă de tine și te hrănești corespunzător la micul dejun.

Tu consumi de obicei mâncare caldă la micul dejun?

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *