Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Mic dejun din fulgi de ovăz
Mic dejun din fulgi de ovăz

Beneficiile unui mic dejun din fulgi de ovăz

Ovăzul este o cereală integrală, adesea consumată la micul dejun, datorită beneficiilor sale asupra corpului și a pielii folosit pentru uz extern. Acesta este cel mai des consumat drept porridge, împreună cu fructe sau creme, spre exemplu de ciocolată sau de arahide. Fulgii de ovăz sunt folosiți adeseori în preparate vegane și nu numai. Ovăzul nu conține gluten, fiind recomandat persoanelor cu alergii sau intoleranță la gluten.

100 de grame de fulgi de ovăz conțin 389  calorii, 8% apă, 16.9 grame de proteine, 66.3 grame de carbohidrați, 10.6 grame de grăsimi. Pe lângă faptul că fulgii de ovăz sunt o sursă bună de substanțe nutritive, aceștia ajută și la ținerea la distanță a unor probleme de sănătate, precum: protejarea inimii, contribuie la ameliorarea diabetului de tip 2, îmbunătățesc calitatea somnului și multe altele. Este un preparat foarte des întâlnit online și poate fi consumat sub forma a multor combinații delicioase.

REȚETE

Am pregătit câteva rețete diferite care conțin fulgi de ovăz, perfecte pentru o gustare rapidă sau pentru un mic dejun consistent și foarte gustos.

1. Terci de ovăz 

Terciul de ovăz este unul dintre cele mai comune preparate din fulgi de ovăz, astfel, trebuie să puneți fulgii la fiert la foc mediu, într-o oală împreună cu lapte sau apă. Se adaugă un praf de sare, iar mai apoi, când compoziția începe să clocotească, se mai amestecă, la foc mic, încă aproximativ 5-6 minute. Terciul de ovăz poate fi consumat simplu, însă este gustos și împreună cu bucăți de banană și unt de arahide, sau mai pot fii adăugate și alte tipuri de semințe.

Terci de ovăz cu fructe

 

2. Pancakes din fulgi de ovăz 

Pentru acest preparat se folosește o jumătate de cană de fulgi de ovăz, 3-4 albușuri de ou și un sfert de măr ras. Toate aceste ingrediente se amestecă între ele și se lasă deoparte. În acest timp, se pregătește o tigaie pe care se pune foarte puțin ulei, doar pentru a nu se lipi compoziția. Se așază compoziția în canțități mici în tigaie, și se gătește pe ambele părți până devine aurie. La final, puteți servi preparatul cu fructe de orice fel sau miere și unt.

Pancakes din fulgi de ovăz

3. Omletă din fulgi de ovăz

Acest preparat este unul dintre cele mai simple variante care conțin ovăz. Acesta se face exact ca o omletă simplă, așa cum o faceți în general, însă pentru un plus de vitamine și nutrienți, puteți adăuga 2 linguri de fulgi de ovăz. Se pot adăuga și legume, după preferință, și așa aveți un preparat sățios pentru micul dejun.

Omletă din fulgi de ovăz.

Toate aceste variante care conțin și fulgi de ovăz, sunt niște rețete foarte rapid de făcut și perfecte pentru un mic dejun sănătos. Ovăzul este un produs foarte ieftin și se găsește în majoritatea supermarketurilor, precum Mega Image, Auchan și altele.

Dacă nu ați încercat până una dintre rețetele de mai sus, cu siguranță una dintre ele este pe placul vostru!

Puteți încerca și încă alte 3 idei de mic dejun sănătos și rapid!

 

 

 

 

Cover - sursa: Freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *