Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Biscuiți cu cartofi dulci și unt

Cartofii dulci sunt verișorii mai sănătoși ai cartofului cel de toate zilele pe care majoritatea românilor îl consumă în mod constant. Probabil că nu te-ai gândi să incluzi cartofi dulci ca ingredient într-o rețetă de biscuiți, și cu atât mai mult ca ingredient principal. Însă, rețeta pe care am să ți-o propun, îți va face o poftă nebună să o încerci, te asigur.

Ingrediente:

1 cartof dulce mare sau doi cartofi dulci mai mici
100 ml lapte (cu + sau -, dacă e nevoie)
180 g făină
2 linguri zahăr
1 lingură praf de copt
1 linguriță rasă de sare
85 g + 115 g unt
2 linguri miere
Un sfert linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Pentru început, curăță cartoful, taie-l cubulețe și fierbe-l. Apoi fă-l piure și amestecă-l cu laptele (cât e necesar, însă păstrează 3 linguri de lapte pentru mai târziu). Dă drumul la cuptor să se încălzească și pregătește-ți tava pentru biscuiți cu hârtie de copt.

În vasul robotului de bucătărie, folosind atașamentul cu lamă, amestecă făina cu zahărul, praful de copt și sarea. Dacă nu ai un robot de bucătărie poți face treaba asta manual, cu o lingură de lemn, într-un vas mai mare. După ce ai amestecat toate ingredientele pudră, poți adăuga cele 85 g de unt în robot și pulsează aparatul, ca să se amestece cât de cât. În acest moment, aluatul tău ar trebui să aibă textura pesmetului, cu bucățele de unt printre ele. Transferă amestecul într-un vas mai mare și adaugă piureul de cartof dulce. Adaugă, pe rând, câte o lingură de lapte, ca să umezești aluatul, până când acesta nu se mai sfarmă (e posibil să nu ai nevoie de toate cele 3 linguri de lapte).

Pe masă, presară puțină făină și frământă aluatul acolo de 2 sau 3 ori. Apoi întinde-l și taie cu gura unui pahar sau cu o formă, bucățile care urmează să devină biscuiții. Fă asta până când tot aluatul este împărțit în biscuiți. Așează biscuiții pe hârtia de copt și pune tava la cuptor pentru 12 – 15 minute, sau până când biscuiții se rumenesc.

Într-un alt bol micuț, amestecă mierea cu restul de unt și cu scorțișoara, folosindu-te de mixer, pentru a crea textura unei creme. Împrăștie puțină cremă de unt peste biscuiții copți, chiar înainte să-i mănânci.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *