Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Diminețile reci de toamnă nu cer nimic altceva decât o cană aburindă de cafea și o brioșă sățioasă lângă, ca să îți poți începe ziua cum trebuie. Brioșele pe care ți le propun azi sunt suficient de delicioase și aromate încât să le savurezi cu drag și suficient de sănătoase încât să nu „păcătuiești” când vine vorba de dietă. Ceea ce le face să sară în evidență este aroma de condimente tomnatice.

Ingrediente:

100 g zahăr brun
50 g zahăr alb
113 g unt moale
2 ouă
1 linguriță extract vanilie
125 g făină albă
125 g făină integrală
2 lingurițe praf de copt
2 lingurițe scorțișoară
O jumătate linguriță ghimbir măcinat
Un sfert de linguriță nucșoară măcinată
O jumătate linguriță sare
120 ml lapte
2 – 3 pere, mărunțite
Nuci mărunțite sau bucățele de ciocolată pentru a da textură
Zahăr cu scorțișoară pentru topping

Mod de preparare:

Ca întotdeauna, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pornești cuptorul pentru ca acesta să se încălzească în timpul în care tu prepari aluatul și să pregătești tava pentru brioșe, ungând-o cu ulei sau așezând hârtiuțele pentru brioșe.

Pune într-un vas mare zahărul (și cel brun ,și cel alb) împreună cu untul moale și mixează-le, punând mixerul pe viteză mare, până când amestecul devine cremos. Adaugă apoi, pe rând, ouăle, până când sunt încorporate bine și tot atunci poți adăuga și esența de vanilie.

Într-un alt vas, amestecă cu un tel făina, praful de copt, condimentele (nucșoara, scorțișoara și ghimbirul) și sarea. Apoi, setează mixerul la viteză mică și adaugă o treime din amestecul de făină în amestecul în care ai încorporat ouăle cu untul și zahărul. Pune apoi o treime din cantitatea de lapte și încorporează bine. Continuă să faci asta, alternând laptele și făina, până când încorporezi toată cantitatea. Ai grijă să nu mixezi prea mult sau la viteză prea mare. Dacă nu te simți stăpână pe mixat, poți opta să încorporezi ingredientele cu un tel sau o lingură de lemn. Nu în ultimul rând, adaugă perele mărunțite și nucile sau bucățelele de ciocolată și încorporează-le bine în aluat.

Toarnă aluatul în formele pentru brioșe și presară zahăr cu scorțișoară peste. Pune tava la cuptor, însă nu uita să reduci focul cuptorului. Lasă totul să se coacă pentru 20-25 minute sau până când aluatul copt are o culoare roșiatică și crăpături. După ce se răcesc, poți să le păstrezi într-o cutie de plastic sau pungă resigilabilă pentru 3-4 zile, ca să mănânci în fiecare zi la micul dejun câte una, alături de familia ta.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *