Brioșele sunt o opțiune rapidă și delicioasă de a lua micul dejun, așa că nu-i de mirare că toată lumea le iubește. Acestea pot fi savurate în compania unei căni cu cafea sau chiar pe autobuz, în drum spre serviciu, în diminețile când timpul parcă zboară pe lângă tine și nu apuci să mănânci. Bananele și nucile dau un gust delicios, iar brioșa în sine este o sursă bună de proteine și fibre.
Ingrediente:
125 g făină albă
90 g făină integrală de grâu
100 g zahăr
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
240 ml lapte bătut
2 banane mari, coapte, pisate
2 linguri ulei
1 ou
1 linguriță vanilie
65 g nuci mărunțite
Mod de preparare:
Începe prin a porni cuptorul pentru a te asigura că se încălzește suficient, iar apoi pregătește-ți tava de brioșe cu hârtiuțe pentru brioșe.
Pune într-un vas mai mare toate ingredientele uscate. Mai exact, amestecă făina, cu zahărul, făina integrală, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Separat, amestecă cu un tel ingredientele umede, adică laptele bătut cu bananele făcute piure, oul, vanilia și uleiul. Combină apoi cele două ingrediente și amestecă totul până când se omogenizează.
Cu o lingură pune în fiecare cupă de brioșă o parte din aluat, umplând cupa pe trei sferturi din înălțimea acesteia. Când ai terminat de umplut cele 12 cupe, presară nuci mărunțite peste și apoi pune tava la cuptor. Lasă brioșele să se coacă până când devin ușor maronii și trec testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusă în centrul unei brioșe trebuie să iasă curată). Procesul de coacere durează între 15 și 20 minute în mod normal, însă depinde de puterea cuptorului tău. Când sunt coapte scoate-le din tavă și lasă-le să se răcească.
Trebuie să știi că le poți mânca călduțe, le poți savura reci sau le poți congela și reîncălzi în cuptorul cu microunde atunci când e nevoie.