Brioșele sunt una dintre cele mai comode alternative pentru micul dejun. Bineînțeles ca să le poți consuma dimineața, va trebui să le pregătești într-o după-amiază sau în weekend. Totodată, acestea pot fi o alternativă mai sănătoasă produselor de patiserie precum gogoșile sau cornurile din magazin. Partea și mai bună e că nu necesită un timp de execuție mare, astfel că le poți prepara foarte rapid.
Ingrediente:
120 g făină integrală
115 g făină albă
30 g fulgi de cocos înmuiați în apă
2 lingurițe de praf de copt
100 g de zahăr brun (sau zahăr de cocos)
125 ml lapte
80 ml ulei de măsline
1 ou
170 g gemul tău preferat + câteva semințe de chia
Mod de preparare:
În timp ce lucrezi la brioșe, pornește cuptorul pentru ca acesta să se preîncălzească. Apoi, pregătește tava pentru brioșe, fie ungând-o cu ulei sau unt, fie așezând hârtiuțe pentru brioșe în fiecare formă.
Pentru a face aluatul, amestecă într-un vas făina integrală cu cea albă, fulgii de cocos, zahărul și praful de copt. Te poți folosi de un tel sau de o lingură pentru a face asta. Apoi, formează o groapă în amestecul prăfos și toarnă laptele, uleiul și oul, pe care l-ai bătut ușor cu o furculiță în prealabil, iar apoi amestecă totul cu o lingură. Nu amesteca mai mult decât e necesar, ci doar suficient încât partea udă și partea uscată a aluatului să se combine. Separat, pune gemul la încălzit într-o crăticioară, suficient cât să devină ceva mai lichid. Îți sugerez să optezi pentru un gem de mango, pepene galben, caise, piersici sau orice alt gem care să nu modifice culoarea aluatului, deși poți folosi orice gem lipsit de sâmburi sau fructe întregi. Ulterior, adaugă și gemul în compoziție și amestecă totul bine.
Pune totul în formele pentru brioșe și dă tava la cuptor pentru 15-18 min sau până când acestea trec testul cu scobitoarea.* Când sunt gata, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească.
Înainte să le servești, le poți unge cu încă puțin gem încălzit ușor și poți presăra peste acesta, câteva semințe de chia.
*Testul cu scobitoarea arată că un aluat este copt atunci când o scobitoare scufundată în compoziția coaptă, iese curată.