Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Aroma de lămâie este considerată delicioasă de majoritatea dintre noi, iar ideea de a o încorpora într-o brioșă pentru masa de dimineață, parcă îți lasă apă în gură. Pentru diminețile în care ai servi ceva dulce la micul dejun, dar parcă nu ai servi ceva prea dulce, îți propun o rețetă ușoară și extrem de rapid de preparat de brioșe cu lămâie. Ideal este să le consumi alături de o ceașcă aromată de cafea sau un ceai delicios.

Ingrediente:

375 g făină albă
200 g zahăr
2 ½ lingurițe de praf de copt
½ linguriță de sare
2 ouă
300 ml lapte
113 g unt, topit
1 lingură de coajă rasă de lămâie

Mod de preparare:

După cum ziceam, această rețetă se prepară foarte rapid și extrem de simplu. Pentru început, amestecă ingredientele uscate într-un bol. Acestea sunt făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un alt bol, amestecă ingredientele umede. În această categorie intră ouăle, laptele, untul, pe care l-ai topit în prealabil, dar și coaja rasă de lămâie. În final, tot ce trebuie să faci este să combini ingredientele uscate cu cele umede, pentru a omogeniza compoziția. Apoi, unge tava de brioșe cu puțin unt sau ulei sau aplică hârtiuțele pentru brioșe și toarnă cu o lingură aluat în fiecare formă, având grijă să o umpli doar două treimi, pentru că aluatul va crește în timpul coacerii și va umple forma. Când ai umplut toate cupele din tava pentru brioșe, dă tava la cuptor pentru 25 sau 30 de minute la foc înalt. În funcție de cuptorul tău, timpul ar putea să varieze, așa că bazează-te mai mult pe aspectul brioșelor. Astfel, vei știi că sunt coapte atunci când acestea capătă o culoare aurie sau când trec testul cu scobitoarea.

Când le scoți din cuptor, permite-le câteva minute să se răcească în tavă, înainte să încerci să le scoți. Astfel ele își vor păstra forma. Poți să le servești și cu o cremă, dar și cu un topping de zahăr, făcut din zahăr pudră și puțin lapte.

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *