Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Brioșe cu mere și miere

Ce poate fi mai plăcut dimineața decât să mănânci o brioșă alături de cana aburindă de cafea pe care o savurezi? În această perioadă a anului merele se găsesc foarte ușor, astfel că nu pot să nu îți împărtășesc această rețetă delicioasă de brioșe cu mere și miere.

Ingrediente:

250 g făină
200 g zahăr
3/4 dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu
3/4 dintr-o linguriță de praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1/4 dintr-o linguriță de cuișoare
Puțin cardamon
2 ouă
80 ml ulei
120 ml miere
60 ml cafea caldă
1 măr mare, curățat și tăiat cubulețe

Mod de preparare:

Înainte să te apuci efectiv de treabă asigură-te că ai pornit cuptorul pentru ca acesta să se încălzească și că ai pus formele de hârtie în tava pentru brioșe, astfel încât totul să fie pregătit atunci când ai nevoie.

Într-un vas de mărime medie amestecă toate ingredientele praf. Într-un alt vas, combină ouăle cu uleiul și mierea. Toarnă apoi compoziția cu ingredientele praf în amestecul cu ouă și încorporează totul ușor cu un tel. După ce toată compoziția a fost omogenizată, adaugă cafeaua și continuă să mesteci folosind telul. Nu în ultimul rând, cu o lingură de lemn „împătură” merele în compoziție.

Toarnă compoziția în formele pentru brioșe și dă totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când brioșele prind o culoare maronie și trec testul cu scobitoarea.

După ce se răcesc, poți presăra puțin zahăr pudră peste acestea. Din cantitatea de ingrediente menționată în rețetă ar trebui să iasă între 12 și 16 brioșe.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *