Search
Generic filters
Exact matches only

Brioșe cu portocale

Aroma portocalelor e printre cele mai delicioase arome din această perioadă a anului, așa că nu poți să nu ai poftă de mâncăruri și deserturi care conțin portocale. Te provoc să te trezești cu aroma de portocale în gând și să savurezi o brioșă cu portocale, în timp ce îți bei cafeaua de dimineață. Sună bine, nu-i așa?

Ingrediente:

150 g zahăr
1 lingură coajă de portocală, rasă
250 g făină
2 lingurițe și jumătate de praf de copt
Un sfert de linguriță de sare
2 ouă
75 g unt topit (sau ulei)
60 ml smântână
60 ml lapte
120 ml suc proaspăt stors de portocale
O jumătate de linguriță de extract de vanilie
Toppinguri (după preferință, poți adăuga stafide, fulgi de ciocolată, nuci sau fructe)
Zahăr pudră pentru decorat
1-2 linguri de suc de portocale

Mod de preparare:

Înainte de toate, pornește cuptorul ca să se preîncălzească și pune hârtiuțe pentru brioșe în tavă.

Într-un vas mare, amestecă zahărul cu coaja de portocală, apoi adaugă făina, praful de copt și sarea. Separat, bate ouăle cu untul topit, folosindu-te de un tel, adăugând și laptele, smântâna, sucul de portocale și extractul de vanilie. Apoi, fă o groapă în compoziția cu făina și toarnă amestecul cu ouă acolo. Amestecă totul cu o lingură de lemn până se combină și obții un amestec omogen. Nu în ultimul rând, încorporează toppingurile alese de tine, dacă dorești acest lucru.

Toarnă compoziția în tava pentru brioșe și pune totul la cuptor pentru 15-20 minute sau până când brioșele trec testul cu scobitoarea. Când scoți tava din cuptor, permite-le brioșelor să se răcească preț de câteva minute înainte să le scoți din tavă.

Ca să faci o glazură peste acestea, tot ce trebuie să faci e să cerni zahărul pudră într-un bol (ca să te asiguri că nu are bulgărași) și să îl amesteci cu sucul de portocale pentru a obține o soluție groasă, dar totuși lichidă. După ce brioșele s-au răcit complet, toarnă glazura peste acestea cu o lingură.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *