Există dimineți în care te grăbești, vrei ceva rapid de mâncare, dar nu vrei o brioșă dulce. În acele zile poți liniștită să te bucuri de niște brioșe sărate, cu șuncă și cașcaval. Iată o astfel de rețetă.
Ingrediente:
250 g făină
2 linguri de zahăr
1 lingură de praf de copt (cam 1 pliculeț)
1 linguriță de sare
2 ouă bătute,
1 cană cu lapte (~200 ml)
4 linguri de unt topit și răcit
100 g cașcaval ras
6 felii de șuncă, tăiate cubulețe
Puțin piper, după gust
Mod de preparare:
Primul lucru pe care trebuie să îl faci e să preîncălzești cuptorul și să aplici hârtiuțele pentru brioșe în tavă.
Într-un vas mediu, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un alt vas combină ouăle, laptele și untul, apoi toarnă-le peste amestecul cu făină și cu o lingură de lemn amestecă până se omogenizează compoziția. Ultima dată adaugă șunca și cașcavalul raș și amestecă bine.
Împarte aluatul în cele 12 forme pentru brioșe din tavă și presară-le apoi cu cașcaval ras și puțin piper. Dă tava la cuptor pentru 15-17 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Când sunt coapte, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească complet. Apoi le poți păstra în frigider 2-3 zile pentru a le servi dimineața.
Citește și Brioșe din mălai