Există dimineți în care vrei să ai totul pregătit de dinainte, pentru că e prea dimineață pentru a te mișca în ritm normal (cum ar fi diminețile de luni). Pentru momentele ca astea au fost inventate brioșele. Le poți face duminica și să ai micul dejun pregătit pentru toată săptămâna. Azi îți ofer o rețetă de brioșe din mălai, care să îți satisfacă nevoia de mic dejun în timp ce faci naveta spre muncă.
Ingrediente:
215 g făină de mălai
100 g făină albă
4 lingurițe praf de copt
1/4 (un sfert) linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
4 linguri zahăr
475 ml lapte bătut
2 ouă
4 linguri ulei
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la foc mare și unge cu ulei sau tapetează cu hârtie de brioșe o tavă de 12 brioșe.
Într-un bol mare, amestecă făina de mălai cu făina albă, praful de copt, bicarbonatul de sodiu sarea și zahărul. Într-un alt bol, amestecă ouăle cu laptele bătut și uleiul, având grijă să le amesteci bine. Toarnă apoi amestecul de lichide peste cel uscat și amestecă până se omogenizează. Împarte aluatul în 12 părți egale, direct în tava de brioșe. Dă apoi tava la foc pentru aproximativ 15 minute sau până trece testul cu scobitoarea (o scobitoare inserată în centrul unei brioșe trebuie să nu aibă aluat lipit de ea când o scoți din brioșă).
Poți experimenta cu diferite ingrediente adăugate în aluat înainte de coacere, cum ar fi brânză, bacon sau legume.
Se servesc fie reci, fie calde cu o bucățică de unt.
Citește și Clătite americane cu 3 ingrediente