Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Budincă de orez grecească

Micul dejun este o masă importantă pentru greci, deși acest lucru nu se vede atunci când servești micul dejun la un hotel. Te invit să încerci o rețetă grecească pentru micul dejun, care poate fi servită la fel de bine și ca desert: budinca de orez. Îți garantez că vei fi încântată de gustul acesteia și că nu o vei prepara o singură dată!

Ingrediente:

100 g orez
1 litru lapte
100 g lapte2 linguri făină de porumb
1 păstaie de vanilie
Puțină sare
3 bețe de scorțișoară (opțional)
O jumătate de linguriță de pudră de mastic* (opțional)
*Pudra de mastic este un produs special grecesc, produs din rășina unui copac.

Mod de preparare:

Începe prin a fierbe orezul în 250 ml apă și puțină sare, la foc foarte mic, până când toată apa este absorbită. Într-un vas mic, dizolvă făina de porumb în 125 ml de lapte și adaugă semințele de vanilie. Restul laptelui trebuie fiert, așa că pune-l într-o cratiță și amestecă-l cu zahărul și scorțișoara și pudra de mastic (dacă ai optat să le adaugi). Dacă nu vrei să pui ingredientele opționale, poți fierbe doar laptele cu zahăr sau poți înlocui scorțișoara cu coaja rasă de la o lămâie. Odată ce orezul este fiert, toarnă laptele peste acesta și fierbe totul pentru 10-15 minute, la foc mic. După ce timpul s-a scurs, adaugă și laptele pe care l-ai amestecat cu făina de porumb. Lasă totul să fiarbă pentru 3 minute, amestecând din când în când, iar atunci când totul începe să se îngroașe, îndepărtează cratița de pe foc. Toarnă amestecul în boluri și lasă totul să se răcească. La fel ca orice altă budincă, atunci când este caldă nu este foarte groasă, însă aceasta se îngroașă pe măsură ce se răcește.

Această variantă de budincă de orez este tradițională în zona Athitos Chalkidiki a Greciei, însă există variații ale rețetei în mai multe zone ale țării. Spre exemplu, în unele regiuni, budinca de orez, denumită în greacă „Ryzogalo”, este preparată cu lapte de capră în locul laptelui de vacă. Unora le place să adauge arome precum scorțișoara, masticul sau vanilia, iar alții preferă să consume budinca fără aceste arome.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *