logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ceai verde vs. Cafea

Există două feluri de oameni în lume: băutorii de ceai și cei de cafea. Când stai să compari cele două băuturi în gând parcă îți vine să asociezi ceaiul cu sănătatea și cafeaua cu ceva nesănătos. În acest articol le punem cap la cap și vedem care câștigă!

Ceaiul verde

Făcut în principal din frunzele unei plante de origine chinezească, numită „camellia sinesis”, ceaiul a fost descoperit în jurul anului 2730 în China. Pe lângă cafeină, ceaiul verde conține fitochimicale care ajută corpul să elimine toxine și să lupte împotriva anumitor boli. Consumul pe termen lung de ceai verde poate reduce riscul de diabet de tip 2, riscul de obezitate sau cel de boli cardiace.

Ceaiul verde în particular, conține un număr ridicat de antioxidanți ce lucrează să apere organismul de radicali liberi (e ca și cum antioxidanții sunt poliția organismului, iar radicalii liberi sunt răufăcătorii ce trebuie prinși).

Fiind prima băutură, după apă, la nivel mondial, ceaiul (cel verde în special) este asociat cu relaxarea și eliberarea de stres.

Cafeaua

Boabele de cafea au fost descoperite și folosite după ce o turmă de capre din Etiopia a fost observată devenind agitate după ce consumau fructele unui anumit tufiș.

Având de trei ori cantitatea de cafeină a ceaiului verde, cafeaua este băutura preferată de cei ce au nevoie de un impuls de energie. Dar asta nu e tot ce face cafeaua. La fel ca și ceaiul, aurul negru al băuturilor calde, cafeaua, este bogată și ea în antioxidanți și aduce propriile beneficii în organism. Mai mult, cafeaua scade șansele de a deveni depresiv și riscul de a avea un atac cerebral sau Alzheimer.

Cercetătorii nu au găsit încă dovezi cum că una dintre cele două băuturi ar fi mai bună decât cealaltă, însă avertizează împotriva consumului excesiv de cofeină, care poate duce la dependență. Pe de altă parte, cafeina este un stimulent ce ajută la focalizarea atenției, reducerii durerii de cap și îmbunătățirea dispoziției.

Poți așadar să-ți torni o cană din băutura preferată de tine, indiferent dacă e vorba de ceai sau cafea, întrucât ambele sunt sănătoase pentru tine, atunci când sunt consumate în moderație.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *