Search
Generic filters
Exact matches only

Ceaiul din coada șoricelului

Coada Șoricelului este una dintre cele mai bune plante medicinale care crește chiar în țara noastră. Multe boli aparent grave se pot trata cu ajutorul acestei plante minune. Iată câteva beneficii care le oferă ceaiul din coada șoricelului:

Ajută la vindecarea afecțiunilor hepatice

Ceaiul de coada șoricelului este foarte benefic celor care suferă de anumite afecțiuni hepatice. De asemenea, această băutură medicinală stimulează foarte bine funcțiile biliare.

Indicat celor cu probleme cu stomacul

În prezent, tot mai multe persoane au probleme cu stomacul. Pentru a reduce din aceste riscuri este recomandat să se consume câte o cană de ceai din coada șoricelului înainte de fiecare masă. Trebuie subliniat faptul că acest ceai ajută foarte mult și în tratarea și prevenirea ulcerului.

Asigură o bună hidratare

Ceaiul din coada șoricelului asigură și o foarte bună hidratare. Organismul nostru are nevoie de o anumită cantitate de lichid pentru a ne simți hidratați, de aceea este recomandat să consumăm zilnic 2 litri de lichide, iar pentru acest lucru este indicat și ceaiul din coada șoricelului.

Previne apariția hemoroizilor

Consumat în fiecare dimineață, ceaiul din coada șoricelului ajută la prevenirea și tratarea hemoroizilor. Trebuie să precizăm faptul că această boală este una extrem de dureroasă.

Ajută la tratarea migrenelor

Totodată, ceaiul din coada șoricelului ajută și la ameliorarea migrenelor, niște dureri intense de cap foarte supărătoare. Pentru a îndepărta migrenele este recomandat să consumăm 2 căni din acest ceai în fiecare zi, în special dimineață, înainte de micul dejun.

Contraindicații pentru ceaiul din coada șoricelului

În ciuda faptului că acest ceai este recomandat în tratarea anumitor afecțiuni, el prezintă și câteva contraindicații. Spre exemplu, ceaiul din coada șoricelului nu este recomandat pentru femeile gravide sau dacă totuși acestea trebuie să consume acest ceai, ele trebuie să îl bea  în cantități mici. Totodată, acest ceai este contraindicat și pentru mămicile care se află în perioada de alăptare. De asemenea, pot fi persoane alergice la această plantă.

În concluzie, dacă nu sunteți însărcinate, în perioada de alăptare sau alergici, o cană de ceai din coada șoricelului consumat dimineață nu poate face nici un rău.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *