logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Chec pentru mic dejun cu scorţişoară

Pentru diminețile când nu ai dispoziția necesară să îți prepari ceva de mâncare, în zilele leneșe de weekend sau chiar pentru brunch, am pentru tine o rețetă de chec cu scorțișoară care e perfectă pentru a fi servit alături de o cană de cafea proaspătă.

Ingrediente:

250g făină
200 g zahăr
2 linguri praf de copt
Puțină sare
1 cană cu lapte
2 linguri unt, topit
1 linguriță vanilie

Pentru topping:

100 g zahăr brun
2 lingurițe scorțișoară
60 g unt rece, tăiat cubulețe

Mod de preparare:

Într-un vas mare, amestecă făina cu zahărul, praful de copt și sarea. Separat, adaugă esența de vanilie în lapte și amestecă-le cu untul topit. Pune compoziția lichidă peste cea uscată și amestecă-le până la omogenizare. Unge tava pe care o folosești cu ulei și făină sau tapeteaz-o cu hârtie de copt și toarnă compoziția în ea. Niveleaz-o cu o spatulă.

Într-un vas mai mic, amestecă zahărul brun cu scorțișoara. Presară amestecul peste aluatul din tavă și scutură tava încet pentru ca toppingul să se distribuie în mod egal. Împrăștie apoi cubulețele de unt în aluat și împinge-le cu degetul ca să fie aproape invizibile. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă checul să se coacă în jur de 35 sau 40 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *