logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Clătite coapte cu lămâie și ricotta

Clătitele sunt un preparat clasic de mic dejun însă acestea nu trebuie să fie exact aceeași rețetă în fiecare zi. De fapt, nu trebuie să fie nici măcar făcute în tigaie. De aceea, îți propun în această dimineață o rețetă de clătite coapte în cuptor, care conțin lămâie și brânză ricotta.

Ingrediente:

250 g brânză ricotta
2 ouă
O jumătate de linguriță de extract de vanilie
2 linguri miere sau sirop de arțar
Sucul și coaja rasă de la o jumătate de lămâie
90-125 g făină (începe de la 90 g și adaugă după nevoie)

Mod de preparare:

Stoarce brânza ricotta astfel încât să elimini excesul de lichid. Apoi pornește cuptorul să se încălzească la foc mediu spre mare.

Într-un vas mai mare, bate ouăle cu un tel (sau bate-le cu un mixer ca să îți facă clătitele și mai pufoase). Separat, într-un vas mai mic, amestecă extractul de vanilie cu mierea, sucul și coaja de lămâie, încercând să omogenizezi compoziția. Apoi adaugă totul peste ouă. Adaugă și brânza ricotta și încorporează totul ușor, încercând să nu „deranjezi” compoziția de ou prea mult, pentru că aceasta este sensibilă și se poate lăsa într-o clipită. Apoi, începe să adaugi făină, puțin câte puțin, încorporând-o.

Pe o tavă întinsă de cuptor, pune hârtie de copt și, peste aceasta, 2 linguri de ulei. Asigură-te că uleiul e întins pe toată suprafața hârtiei de copt, altfel aluatul se poate lipi de aceasta. Cu mâna umedă, creează câteva clătite, și pune-le pe tavă. Dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 5-7 minute, apoi oprește cuptorul și pornește (dacă ai) broilerul (partea de sus a cuptorului). În final, clătitele trebuie să fie ușor maronii, însă ai grijă să nu le coci prea tare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *