Clătite cu piersici pentru micul dejun

clatita-cu-piersici

Micul dejun poate fi de zece ori mai delicios vara când ai posibilitatea să alegi dintre o mulțime de fructe colorate și delicioase. Pentru zilele leneșe de vară, în care ai poftă de un mic dejun dulce și delicios, îți propun această rețetă de clătite cu piersici, numai bune de savurat lângă o cană de cafea!

Ingrediente:

3-4 piersici decojite și feliate (pot fi și din compot sau congelate)
4 lingurițe de zahăr
1 linguriță de zeamă de lămâie
3 ouă
60 g făină
120 ml lapte
½ linguriță de sare
2 linguri de unt (~ 50 g)
Puțină nucșoară măcinată
Smântână (opțional)

Mod de preparare:

Începe prin a amesteca feliile de piersică cu zeama de lămâie și zahărul, într-un bol, apoi pune-le deoparte. Într-un vas mai mare, bate ouăle până când acestea devin pufoase, apoi adaugă făina, laptele și sarea și încorporează totul până când obții un amestec omogen.

Așează niște unt într-o tavă pentru cuptor (de preferat, una rotundă) și pune tava în cuptorul încins, până când untul se topește. După ce acesta s-a topit, toarnă aluatul de clătită în tavă imediat, iar apoi introdu totul în cuptor pentru cam 20-25 minute sau până când observi că aceasta a crescut și s-a umflat peste tot.

După ce ai oprit focul și ai scos-o din cuptor, o poți umple cu feliile de piersici peste care poți presăra nucșoara. Ideal este să servești clătita imediat, iar dacă îți place combinația dintre rece și cald, o poți asezona cu smântână rece. Vei obține 6 porții din această cantitate de ingrediente, așa că prepar-o când toți membrii familiei sunt acasă.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.