Micul dejun nu trebuie să fie întotdeauna format dintr-o sumedenie de preparate care fac ca prima masă a zilei să aibă nevoie de mult timp pentru a fi consumată. Câteodată, tot ce ai nevoie e o cană de cafea sau ceai și câțiva biscuiți sănătoși și sățioși. Ei bine, eu îți propun chiar o rețetă de astfel de biscuiți.
Ingrediente:
80 ml ulei
185 g făină
1 1/2 lingurițe scorțișoară măcinată
1 linguriță ghimbir măcinat
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță nucșoară măcinată
125 g zahăr brun
1 lingură semințe de in măcinate, amestecate cu 2 linguri de apă călduță
O banană bine coaptă
130 g morcov răzuit
90 g fulgi de ovăz
65 g semințe de dovleac
Mod de preparare:
Pentru început, pornește cuptorul la foc mediu, astfel încât acesta să se preîncălzească înainte să avem nevoie de el.
Într-un vas de mărime medie, amestecă făina cu scorțișoara, nucșoara, ghimbirul, sarea și praful de copt. Separat, într-un vas mai mare, amestecă uleiul cu zahărul, iar apoi adaugă amestecul de semințe de in măcinate și apă. Adaugă și banana, și morcovul, iar apoi mestecă totul bine până când obții un amestec relativ omogen.
Cu grijă, adaugă amestecul de făină în bolul mare, împăturind-o în restul de compoziție. După ce ai reușit să combini totul la un loc, adaugă fulgii de ovăz și semințele de dovleac.
Unge o tavă cu ulei, pentru a putea coace biscuiții. Folosindu-te de o lingură, formează grămăjoare de compoziție pe tavă, fiecare grămăjoară fiind un biscuite. Din acest amestec ar trebui să îți iasă în jur de 10 biscuiți, însă numărul e relativ și se poate schimba în funcție de dimensiunea fiecărei grămăjoare pe care o faci.
Dă totul la cuptor pentru 15-18 minute sau până când observi că biscuiții devin aurii pe margine. Când asta s-a întâmplat, scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească câteva minute pe tavă, apoi transferă-i și lasă-i să se răcească complet.
Biscuiții rezistă 3-4 zile dacă sunt păstrați într-un container sigilat. Astfel, poți avea micul dejun pregătit pentru aproape toată săptămâna!