Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
croasant-cu-migdale
croasant-cu-migdale

Croasante cu migdale pentru micul dejun

Un mic dejun ce constă într-un croissant cu migdale este o gustare bogată, care datează încă din secolul al XVII-lea. Fiind un element tradițional al micului dejun preparat de bucătăria franceză, este din fericire disponibil peste tot în lume – multe brutării și supermarketuri comercializează croasante cu migdale proaspăt scoase din cuptor în fiecare dimineață.

Aceste croasante cu migdale sunt adesea disponibile într-o varietate de arome, inclusiv cu unt, gem, brânză și chiar mere, ceea ce înseamnă că nu există o singură rețetă (unică), ci în decursul timpului aceasta s-a diversificat și a început să cuprindă și alte regiuni și influențe. În medie, conform Departamentului Agriculturii din Statele Unite, un croissant simplu are 231 de calorii, 12 grame de grăsime și 4,7 grame de proteine. Pentru cel cu migdale, aceste valori cresc considerabil, însă și calitatea nutritivă revărsată asupra organismului. În cazul în care vrei să prepari la tine acasă aceste croasante cu migdale efectiv delicioase, vei avea nevoie de următoarele elemente care să îți facă fiecare dimineață mai frumoasă decât cea dinainte.

Ingrediente:

  • 75 grame de unt, la temperatura camerei;
  • O cană de făină de migdale;
  • ¼ cană de zahăr pudră;
  • 2 linguri de făină cernută;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • O jumătate de cană de fulgi de migdale;
  • 4 croasante tăiate longitudinal.

Metodă de realizare:

De îndată ce reușești să aduni toate ingredientele necesare, procesul de realizare devine din ce în ce mai simplu. La fel ca în orice alt segment de activitate, vei deveni din ce în ce mai rapid și mai bun la realizarea acestor croasante cu migdale dacă le vei realiza în mod repetat, chiar schimbând din când în când rețeta. Însă, haideți să ne limităm, astăzi, la cea tradițională.

Pentru preparare, va trebui să te asiguri că ai încins cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia o tavă de copt peste care, mai apoi, vei adăuga folie de copt. La final, adaugă toate cele 4 croasante pe tavă și pune-le la cuptor timp de 5 minute.

În timp ce croasantele sunt la cuptor, adaugă untul, făina de migdale, zahărul pudră, făina și esența de vanilie într-un bol și amestecă-le, până când obții o pastă omogenă.

La final, deschide fiecare croissant și adaugă o lingură de amestec peste centrul fiecăruia dintre ele, tip sandwich. Mai apoi, adaugă o altă linguriță de pastă peste partea de sus și presară fulgii de migdale. Pune-le încă 5-10 minute la cuptor, până prind o culoare aurie, iar în final, continuă cu pudră de zahăr și servește-le calde.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *