Câteodată, tot ce ai nevoie la micul dejun e un sandviș deschis, delicios și rapid de făcut. Pentru asta, îți propun azi o rețetă de crostini cu migdale și bacon, numai bune de a fi consumate alături de cana aburindă de cafea sau ceai. Sunt, de asemenea, perfecte pe post de aperitive atunci când ai musafiri sau când vrei să faci un brunch în toată regula, mai ales în timpul weekendului. Așa că, nu ezita să le încerci și să le personalizezi după gustul tău.
Ingrediente:
1 baghetă proaspătă, feliată
250 g cașcaval ras (Monterey Jack sau orice alt cașcaval preferi)
170 g maioneză
60 g migdale feliate/mărunțite
6 felii de bacon
1 ceapă verde
Puțină sare
Mod de preparare:
Începe prepararea prin prăjirea bucăților de migdale, pentru a le face ceva mai crocante. Apoi, prăjește feliile de bacon până când acestea devin crocante și pot fi sfărmate. Odată ce devin ușor de rupt în bucăți, sfărâmițează-le și pune-le deoparte. Mărunțește și ceapa verde.
Pune feliile de pâine pe o tavă și pune-le în cuptor pentru câteva minute, nu mai mult de 10, până când acestea capătă o ușoară tentă maronie.
Într-un bol, combină brânza sau cașcavalul ras cu maioneza, migdalele, bucățile de bacon, ceapa verde mărunțită și sare după gust.
Când scoți pâinea din cuptor, pune amestecul peste fiecare felie, în măsuri cât de cât egale. Pe urmă, pune totul înapoi în cuptor pentru încă 7-8 minute sau până când brânza s-a topit. Dacă dorești, poți orna feliile de pâine cu încă câteva migdale prăjite, o frunză de pătrunjel sau chiar puțină ceapă verde.
Aceste crostini trebuie servite calde, imediat după ce au fost preparate, pentru a te bucura de aroma cașcavalului topit, însă, ca să îți ușurezi munca, poți să mărunțești migdalele, ceapa și baconul cu o zi înainte. Totodată, poți oricând să adaugi sau să scoți ingrediente pentru a personaliza aceste aperitive cu alimentele tale preferate. De exemplu, dacă ești vegetarian, bucățile de bacon pot fi înlocuite cu bucăți de ciuperci sau măsline, iar maioneza, fie cu o variantă vegană a acesteia, fie cu puțin hummus.