logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Drozdzowki (mini tarte poloneze)

Pentru că în 11 noiembrie Polonia comemorează ziua națională, am spus că trebuie să îți prezint un mic dejun polonez. Deși în mod tradițional micul dejun polonez este format din mezeluri, brânzeturi și legume, așezate pe o farfurie, eu îți împărtășesc o rețetă de patiserie, care poate fi consumată atât ca micul dejun, alături de o cană delicioasă de cafea, dar și ca gustare. Singura mențiune e că, dacă vrei să o pregătești pentru micul dejun, îți recomand să faci asta cu o zi înainte.

Ingrediente:

1 plic drojdie uscată

40 g + 1 linguriță zahăr

60 ml apă călduță

235 ml lapte cald

50 g unt (la temperatura camerei)

2 ouă

500 g făină

un vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură:

400 g brânză dulce

3 linguri zahăr pudră

1 gălbenuș de ou

1 lingură de zahăr vanilat

1 ou bătut cu 1 linguriță de apă (pentru glazurat)

Mod de preparare:

Într-o cană amestecă pliculețul de drojdie cu 1 linguriță de zahăr și cu cele 60 g apă călduță. Pune cana deoparte pentru ca drojdia să se activeze.

Într-un vas mare mixează împreună laptele, untul, zahărul și sarea, până când zahărul s-a dizolvat. Adagă apoi ouăle și drojdia activată și amestecă totul bine. Adaugă apoi făina și amestecă totul până când compoziția devine omogenă. În acest punct aluatul va fi foarte lipicios și aproape solid. Acoperă vasul cu un prosop curat sau cu folie de plastic și permite-i să dospească până când își dublează dimensiunea. Când asta s-a întâmplat, apasă puțin aluatul, iar apoi răstoarnă-l pe suprafața de lucru, pe care ai pudrat-o în prealabil cu făină. Frământă-l puțin pentru a te asigura că nu au rămas bule de aer în aluat, iar apoi împarte-l în bucăți de aproximativ 60 g fiecare. Având mâinile pudrate cu făină, formează din fiecare bucată o bilă și așează-le pe toate pe o tavă, la câțiva centimetri distanță una de alta, acoperă-le și lasă-le încă o dată să dospească până când își dublează mărimea.

Pornește cuptorul, ca să se încălzească, iar mai apoi ia un polonic mic și acoperă-i dosul cu făină. Folosindu-te de acesta, fă o groapă în fiecare dintre mingile de aluat. Într-un alt vas amestecă bine ingredientele pentru umplutură (brânza dulce, zahăr vanilat, zahăr pudră și un gălbenuș), apoi toarnă din amestec în fiecare dintre gropile din aluat. Le vei acoperi din nou cu un prosop curat și le vei lăsa la dospit încă 30 minute. Înainte să le pui la cuptor, întinde câte puțin din amestecul de ou cu apă, cu o pensulă. Lasă-le la cuptor pentru 15-20 minute sau până când încep să prindă culoarea roșiatică. După ce se răcesc complet, poți presăra zahăr pudră peste ele sau toppingul tău preferat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.