Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
friganele-porumb
friganele-porumb

Frigănele de porumb cu salată de castravete

Când a fost ultima dată când ai încercat ceva nou la micul dejun? Dacă te-ai săturat de clasica omletă sau de pâinea prăjită, îți propunem să încerci această rețetă de frigănele de porumb cu salată de castravete. Cu siguranță vei avea parte de o experiență culinară nouă, iar papilele tale gustative vor fi încântate de rezultat. Iată ce ai nevoie pentru 4 porții:

Ingrediente:

  • Pentru frigănele:
  • 3 ouă
  • 75 g făină
  • 600 g porumb
  • 120 g cașcaval ras
  • Ceapă verde (după gust)
  • Pătrunjel mărunțit (după gust)
  • 1 lingură ulei vegetal

Pentru salată:

  • 1-2 castraveți
  • 1-2 roșii
  • 60 ml ulei de măsline extra virgin
  • Sucul de la o lămâie și coaja răzuită a acesteia
  • 1 avocado
  • Frunze de spanac baby
  • 80 g smântână sau iaurt grecesc

Mod de preparare:

Ca să pregătești frigănelele, amestecă într-un bol ouăle și făina, până când acestea s-au omogenizat. Apoi, încorporează boabele de porumb, cașcavalul, pătrunjelul și ceapa mărunțite. Adaugă o linguriță și jumătate de sare și un sfert de linguriță de piper. Amestecă totul până când ingredientele sunt încorporate.

Pune la încins o tigaie mai mare și adaugă puțin ulei în ea. Pune câteva grămăjoare din compoziție în tavă și aplatizează-le folosindu-te de spatele spatulei. Lasă-le să se prăjească aproximativ 2 minute sau până când acestea capătă o culoare aurie, apoi întoarce-le pe cealaltă parte. Transferă-le apoi pe un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Ca să pregătești salata, mărunțește în cuburi castraveții și roșiile. Adaugă-le într-un bol, alături de ulei, coaja rasă de lămâie și sucul de la aceasta. Asezonează totul cu sare și ajustează gustul după peferințele tale.

Ca să servești acest preparat, pune într-o farfurie câteva frunze de baby spanac și câteva felii de avocado, iar peste, pune din salata de castravete, o porție generoasă. Alături, pune 2 sau 3 frigănele (în funcție de dimensiunea la care le-ai făcut) și acoperă totul cu o lingură generoasă de smântână sau iaurt grecesc.

Vei fi încântată de gustul și textura lejeră a acestora! Poftă bună!

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *